iPhone 14 kamerasında devrim! Yıllar sonra ilk kez sunulacak

Düzenleyen: / Kaynak: 9to5Mac
iPhone 14 kamerasında devrim! Yıllar sonra ilk kez sunulacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / 9to5Mac

​Bu yılın başlarında birden fazla sızıntı haberi, Apple'ın iPhone 14 serisinin ön kamerasında büyük yükseltme yapacağını ileri sürdü. Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo da bu söylentileri doğrulayarak, Apple'ın yıllardır en büyük güncellemesini iPhone 14 selfie kamerası bileşenlerinde yapacağını dillendirdi.

Ming-Chi Kuo’nun paylaşımlarına göre Apple, yeni iPhone 14 ön kamera sistemi için tedarikçilerini belirledi. Bunlar arasında, yeni iPhone için kamera sensörleri sağlayacak Sony gibi mevcut Apple ortakları da bulunuyor. Ayrıca Luxshare gibi yeni tedarikçiler de var. Ancak ön kamera modülü için Apple, Cowell ve LG Innotek ile çalışmaya karar verdi. Teknoloji devi Apple, Çinli kamera üreticilerinin bileşenlerini kalite sorunu nedeniyle reddetmesinin ardından, LG Innotek ile geçtiğimiz ay anlaştı. 

Kuo'nun açıklamasına göre, iPhone 14, Apple'ın son yıllardaki en büyük ön kamera yeniliği olacak. Analist, yeni kameranın, mevcut sabit odaklı kameraya kıyasla fotoğraf ve video çekmek için önemli ölçüde daha iyi kalite sunması beklenen otomatik odak özelliğine sahip olacağını düşünüyor. 

Ayrıca yeni cihazda mevcut beş parçalı lense karşı altı parçalı bir lens yer alacak. iPhone 14'ün ön kamerasının da daha büyük bir f/1.9 diyafram açıklığına sahip olması bekleniyor. iPhone’ların ön kamerası, Apple'ın f/2.2 diyafram açıklığına sahip yeni 12 megapiksel lensi tanıttığı iPhone 11'den bu yana hemen hemen aynı kaldı.

TÜM IPHONE 14 MODELLERİ AYNI OLMAYABİLİR

Selfie kamera geliştirmeleri tüm iPhone 14 serisi için mevcut olsa da, bazı yükseltmeler daha pahalı iPhone 14 Pro modelleriyle sınırlı olacak. Önceki söylentiler, bu yılki Pro modellerinin 8K çözünürlükte video çekebilen 48 megapiksel sensörlü yeni bir geniş kamerayla geleceğini ortaya çıkarmıştı.

Giriş seviyesi iPhone 14 modellerinin, her biri 12 megapiksellik geniş ve ultra geniş lensli aynı arka kamera kurulumuna sahip olduğu söyleniyor. Ancak bu, lenslerin diğer özelliklerinin yükseltilemeyeceği anlamına gelmiyor.

iPhone 14, iki normal model ve iki Pro model olmak üzere dört farklı versiyonda satışa sunulacak. Mini boyutlu iPhone'un üretimden kaldırılması bekleniyor ve yerini yeni bir 6.7 inç iPhone 14 Max'e bırakacak, Pro modelleri ise mevcut nesil ile aynı boyutu koruyacak ancak bu sefer çentiği ortadan kaldıran yeni bir delikli ekran tasarımıyla gelecek. Ayrıca giriş seviyesi iPhone 14’ler iPhone 13'teki A15 Bionic çipiyle gelecek iken, iPhone 14 Pro modelleri yeni A16 yonga setiyle kullanıma sunulacak. 

Apple'ın yeni iPhone'ları Eylül ayında duyurması bekleniyor. Bir söylentiye göre bu tarih 13 Eylül. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: 9to5Mac
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...