Twitter Elon Musk’a karşı ilk hukuk savaşını kazandı

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
Twitter Elon Musk’a karşı ilk hukuk savaşını kazandı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Sosyal medya platformu Twitter’ı satın almak üzere anlaşan ancak bu ay anlaşmadan çekildiğini açıklayan Elon Musk, Twitter karşısındaki ilk hukuk savaşını kaybetti.

Twitter, Elon Musk'a 44 milyar dolarlık devralma anlaşmasından çıkma girişimi nedeniyle açtığı davada ilk zaferini kazandı. İlk duruşmada, Delaware Şansölyesi Kathaleen McCormick, Twitter'ın Ekim ayında başlayacak olan beş günlük hızlandırılmış duruşma talebini kabul etti. Musk, duruşmanın en erken 2023’te başlamasını istiyordu. 

Musk'ın avukatları mahkemeden duruşmayı Şubat 2023'e ertelemesini istedi. Milyarder iş insanının avukatları tarafından mahkemeye gönderilen dilekçede, Twitter'ın duruşmaları tamamlamak için acele ettiği ve satın almayı tamamlaması için Musk’ı zorladığı iddia edildi. 

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO’su Musk, Twitter'ı anlaşmayı sağlamak için sahte hesapların sayısını eksik bildirmekle suçladı. Bu arada Twitter, geçtiğimiz ay Musk’ın kullanıcı verilerini inceleyebilmesi için gizli verilerine erişim hakkı vermişti. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...