ABD, yapay zeka risklerini ele almak için gönüllü uzman arıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD, yapay zeka risklerini ele almak için gönüllü uzman arıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), üretken yapay zeka teknolojisine odaklanan bir kamu çalışma grubu başlatıyor. Bu projede görev alacak uzmanlar, yapay zekanın risklerini ele alacak.

ABD hükümeti, üretken yapay zeka ile ilgili fırsatların nasıl ele alınacağını ve zorlukların üstesinden nasıl gelineceğini bulmak için nitelikli halk üyelerinden yardım istiyor. ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsünün (NIST) metin, resim, video, müzik ve kod dahil olmak üzere içerik üretebilen yapay zeka teknolojileri için bir kamu çalışma grubu kurduğunu duyurdu. Grup ayrıca kuruluşların üretken yapay zeka teknolojisinin getirdiği riskleri ele almak için izleyebileceği temel rehberlik geliştirmesine yardımcı olacak.

NIST'e göre, grup özel ve kamu sektörlerinden teknik uzmanlığa sahip gönüllülerden oluşacak ve işbirlikçi bir çevrim içi çalışma alanı aracılığıyla birlikte çalışacak.

YAPAY ZEKAYI DİDİK DİDİK EDECEKLER

İlk etapta grup, ajansın yapay zeka ile ilişkili bireyler, kuruluşlar ve topluma yönelik riskleri daha iyi yönetmek için geliştirdiği NIST AI Risk Management Framework'e girdi toplayacak. Daha sonra grubun, ajansın AI (yapay zeka) ile ilgili testlerini ve değerlendirmelerini desteklemesi bekleniyor. Bununla birlikte, uzun vadeli hedefi, sağlık, iklim değişikliği ve bir bütün olarak çevre ile ilgili sorunlar gibi zamanımızın en acil sorunlarını çözmek için üretken yapay zekanın nasıl kullanılabileceğine dair fırsatları keşfetmek.

ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, konuya ilişkin şu şekilde bir değerlendirme yaptı:

"Başkan Biden, yapay zekanın ekonomimiz, ulusal güvenliğimiz ve toplumumuz için oluşturduğu riskleri yönetirken muazzam potansiyelden yararlanmak için çalışmamız gerektiği konusunda netti. Yakın zamanda piyasaya sürülen NIST Yapay Zeka Risk Yönetimi Çerçevesi, üretken yapay zeka teknolojilerinden kaynaklanan zarar potansiyelini en aza indirmeye yardımcı olabilir. Çerçeveyi temel alan bu yeni kamu çalışma grubu, üretken yapay zeka geliştiren, dağıtan ve kullanan ve güvenilirliğini sağlama sorumluluğu olan kuruluşlar için temel rehberlik sağlamaya yardımcı olacaktır."

ABD YAPAY ZEKAYA ODAKLANDI

ABD hükümeti, üretken AI teknolojisinin gelişen hızına ayak uydurmak için çabalıyor. Nisan ayında, Ulusal Telekomünikasyon ve Bilgi İdaresi, yapay zeka geliştiricilerini sorumlu tutacak potansiyel düzenlemeler hakkında kamuoyundan görüş istedi.

Beyaz Saray ayrıca Amerikalı işçileri işyerlerinde otomatik araçların nasıl kullanıldığını paylaşmaya davet etti.

Ardından Haziran ayında, Temsilciler Ted Lieu ve Ken Buck, Amerika'nın küresel bir teknoloji gücü olarak konumunu "koruyarak" yapay zekanın "risklerini ve muhtemel zararlarını azaltmanın" yollarını araştırmak için 20 kişilik bir komisyon kuracak yasayı çıkardı. Yasa, Microsoft başkan yardımcısı ve başkanı Brad Smith'in, ABD hükümetini yapay zekayı düzenlemeye odaklanan yeni bir kurum oluşturamaya çağırmasının ardından geldi.

(Kaynak: Engadget) 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...