Amazon kemer sıkma politikasına başlıyor... Yöneticiden işten çıkarılacaklar için duygulandıran mektup

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Amazon kemer sıkma politikasına başlıyor... Yöneticiden işten çıkarılacaklar için duygulandıran mektup

TEKNOLOJİ Haberleri

Amazon, tarihinin en büyük işten çıkarmalarına hazırlanıyor. 10 bin kişiyi işten çıkaracağı ileri sürülen şirketin donanımdan sorumlu yöneticisi çalışanlara bir mektup gönderdi. Mektupta işten çıkarılacak kişilere iki aylık süre verildiği ve pek çok ayrıntı görüldü.

ABD merkezli teknoloji devi Amazon, en son işten çıkarmaların boyutunu veya kapsamını henüz doğrulamamış olsa da, şirketin Cihazlar ve Hizmetlerden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Dave Limp'in çalışanlara yazdığı mektup ortaya çıktı. Başlangıçta şirketin Cihazlar ve Hizmetler departmanına gönderilen mektup, bölüm içindeki ekiplerin ‘küçülmeye gittiğini’ ortaya koyuyor.

Mektupta Limp, “Bir dizi derin incelemeden sonra, yakın zamanda bazı ekipleri ve programları birleştirmeye karar verdik. Bu kararların sonuçlarından biri, bazı rollerin artık gerekli olmayacağıdır. Sonuç olarak Cihazlar ve Hizmetler departmanından yetenekli Amazonları kaybedeceğimizi bildiğimiz için bu haberi vermek zorunda kalmak bana acı veriyor. Kurduğumuz ekiple inanılmaz gurur duyuyorum ve değerli bir ekip üyesinin bile ayrıldığını görmek asla hiçbirimizin istediği bir sonuç değil." diyor.

AMAZON: ŞİRKETTE BAŞKA İŞ BULUN YA DA TAZMİNATINIZI ALIN

Amazon'un çalışanlarına şirket içinde başka bir rol bulmaları veya kıdem tazminatını kabul etmeleri için iki ay süre verdiği açıklandı. Limp, söz konusu birimdeki işten çıkarılacak tüm çalışanların dün karardan haberdar edildiğini belirtiyor.

Yönetici Dave Limp, "Çalışanların şirket içinde yeni bir rol bulamadığı durumlarda ayrılma ödemesi, geçiş ödeneği ve harici işe yerleştirme desteğini içeren bir paketle değişim sürecine destek vereceğiz” diye yazıyor.

E-ticaret ve teknoloji devi Amazon’un şirket çalışanlarının kabaca yüzde 3’üne tekabül eden 10 bin kişiyi işten çıkaracağı konuşulmuştu. Amazon yöneticisinden çalışanlara gönderilen bu mektup de işten çıkarmaları doğruluyor ancak kaç kişinin çıkarılacağı henüz netlik kazanmış değil.

Jeff Bezos tarafından 1994 yılında kurulan Amazon, geçtiğimiz günlerde değer kaybıyla gündeme gelmişti. Haziran 2021’den bu yana 1 trilyon dolar değer kaybı yaşayarak tarihe geçen şirkette kemer sıkma politikasına geçmesi ve ilk hedef olarak Cihazlar ve Hizmetler departmanı yer alması sürpriz olmadı. İnsan Kaynakları, perakende ve bulut oyun platformu Luna'nın da hedefte olduğu, küçülmeye gidileceği iddia ediliyor. 

(TechCrunch)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...