Amazon Starlink rakibi Project Kuiper internet uyduları için FCC’den onay aldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Amazon Starlink rakibi Project Kuiper internet uyduları için FCC’den onay aldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji ve e-ticaret devi Amazon, uzay şirketi SpaceX’in Starlink adını taşıyan internet uydusu projesine rakip olacak çalışması için önemli bir aşamayı geçti. 

Amazon, Project Kuiper'ın geniş bant uydularını fırlatmaya hazırlanıyor. Şirket, resmi olarak Dünya’nın yörüngesine 3 bin 236 uydu gönderebilmek ve Kuiper'in uydu internet operasyonlarına başlayabilmek için ihtiyaç duyduğu ABD Federal İletişim Komisyonu'ndan (FCC) kilit onayı aldı.

Teknoloji devi Amazon 2020'de FCC’den ilk onayı almıştı. Ancak Federal İletişim Komisyonu daha sonra güncellenmiş bir yörüngesel enkaz azaltma planı için düzenleyici onayı alırsa, Amazon'un alçak Dünya yörüngesine binlerce uydu fırlatabilmesi için onay verdi.

Komisyon, Amazon’a 2020'de ilettiği koşulu şirketin karşıladığını açıkladı. Yani artık Amazon, Project Kuiper adını verdiği internet uydularını dünyanın dört bir yanındaki müşterilerine yüksek hızlı geniş bant hizmeti sağlamak için yörüngeye fırlatabilecek.

AMAZON'UN İNTERNET UYDULARINDA HATA YAPMA ŞANSI YOK

Güncellenmiş yörüngesel enkaz azaltma planının bir parçası olarak FCC, Amazon'dan ‘fırlatılan uyduların sayısı ve imha güvenilirliği ile ilgili’ altı aylık bir rapor sunmasını isteyecek. Amazon, bir yıl içinde uyduları imha etme hatası yaşarsa, bu durumu da FCC'ye bildirmek zorunda.

Buna ek olarak komisyon, Project Kuiper'ın yedi yıllık görevlerini tamamladıktan sonra uyduların yörüngeden çıkmasını istiyor. Hizmet dışı kalan uyduları yörüngeden çıkarmak, Uluslararası Uzay İstasyonu ve diğer yerleşik istasyonlarla çarpışmalarını önlemek için gerekli.

Geçtiğimiz yıl Amazon, ilk iki Project Kuiper uydusunu United Launch Alliance'ın yeni Vulcan Centaur roketiyle yörüngeye fırlatacaklarını duyurdu. Vulcan Centaur şu anda hala test aşamasında ancak her şey planlandığı gibi giderse, önümüzdeki birkaç ay içinde ilk uçuşunu yapabilir.

(Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...