Anne babalar dikkat! TikTok akımı öğrencileri hastanelik etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Anne babalar dikkat! TikTok akımı öğrencileri hastanelik etti

TEKNOLOJİ Haberleri

TikTok platformunda popüler hale gelen yeni bir akım çok sayıda öğrenciyi hastanelik etti. Tehlikeli akım nedeniyle olay yerine 28 ambulans gönderilirken, 2 kişi gözaltına alındı.

Öğrencilerin düzenlediği eğlence hastanede bitti. ABD'nin Boston şehrindeki Massachusetts Üniversitesinde (UMass) düzenlenen partide, sosyal medya platformu TikTok’ta popülere hale gelen bir alkol karışımını tüketen öğrenciler, zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Öğrencilerin, sosyal medya platformu TikTok’ta moda olan ve ‘BORG’ olarak adlandırılan alkollü içeceğin tüketimi sonucu zehirlendiği ortaya çıktı. Olay yerine gelen 28 ambulans aşırı alkolden zehirlenen öğrencileri hastaneye sevk etti.

Amherst İtfaiye Departmanı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, zehirlenen öğrencilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Polis, reşit olmadan alkol tüketen 2 kişiyi de gözaltına aldı.

ÜNİVERSİTEDEN UYARI

Öte yandan, olayın ciddiyeti nedeniyle bölgedeki birçok devlet kurumunun seferber olduğu da açıklandı. Üniversitenin yetkililerince yapılan açıklamada, hafta sonu etkinliklerinin gözden geçirileceği ve alkol tüketimi konusundaki eğitimin artırılacağı bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, üniversiteye katılan öğrencilere aşırı içki tüketiminin yol açtığı psikolojik ve sağlık riskleri konusunda eğitim verildiği hatırlatıldı.

(İHA / AA)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...