Apple cihazlardaki büyük hata: Türkiye'deki kullanıcılar da etkilendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple cihazlardaki büyük hata: Türkiye'deki kullanıcılar da etkilendi

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, teknoloji dünyasının en popüler markalarından biri. Bu popülerlik, dünyanın her yerinden kullanıcıyı da beraberinde getiriyor. Fakat bu geniş kullanım, aynı zamanda birtakım sorunları da yaygınlaştırıyor.

9To5Mac haberine göre bazı iPhone kullanıcıları, bir süredir aynı hatayla karşılaşıyor. Bu hata, iPhone kullanıcılarının telefonu kullanmaya devam etmesi için sürekli Apple Kimlik Parolası'nın girmesini istiyor. Parolayı giren kullanıcılar, şifreyi doğru girse bile oturum açmakta sorun yaşıyor.

Apple Kimlik Parolası isteyen hata, belirli zamanlarda ya da bir işlem sonrasına ortaya çıkmıyor. Genel olarak rastgele bir zamanda iPhone ekranında beliriyor. Bu sorun, Twitter'da son zamanlarda da konuşulanlar arasında yer aldı. Bazı kullanıcılar, bunun rastgele olmayacağını bir nedende kaynaklı olduğunu düşünüyor.

ETKİLENEN ÜLKELER ARASINDA TÜRKİYE DE VAR

Sosyal medya paylaşımlarına göre sorun, dünyanın farklı yerlerindeki iPhone kullanıcılarını etkiliyor. Bu ülkeler arasında yoğun olarak Türkiye, Japonya ve Brezilya var.

Öte yandan Apple'ın birçok hizmeti, nisan ayında kesintiye uğradı. Bu hizmetler arasında Apple TV'den içerik izlerken yaşanan kesinti ve Hava Durumu uygulamasına erişim sıkıntısı gibi sorunlar yaşandı. Ek olarak da birkaç uygulamada genel bir yavaşlama meydana geldi.

Teknoloji devi, Apple Kimlik Parolası ile ilgili yaşanan sorunla ilgili açıklama yapmadı. Fakat şirketin sorunu çözmesi açısından güncelleme yayınlaması bekleniyor. Ek olarak sorunun geçici çözümü de iPhone kullanıcıları tarafından sosyal medya platformlarında paylaşılmadı.

(9To5Mac)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...