Apple geleneği bozuyor: iPhone fiyatları artık Amerika'da da cep yakacak... İşte iPhone 15 Pro'nun sızan fiyatı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple geleneği bozuyor: iPhone fiyatları artık Amerika'da da cep yakacak... İşte iPhone 15 Pro'nun sızan fiyatı

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji analistleri tarafından ortaya atılan iddia, iPhone 15’i bekleyenleri üzecek türden. Apple yıllar sonra geleneği bozarak iPhone 15 serisini önceki modellerden daha pahalıya piyasaya sürebilir.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, Eylül ayında dört farklı modelden oluşacak iPhone 15 serisini piyasaya sürecek. Ancak yeni çıkacak akıllı telefon modellerinin fiyatlarının önceki modellerden önemli ölçüde pahalı olacağına yönelik bir iddia teknoloji dünyasını kasıp kavurdu. İddiayı ortaya atanlardan biri de ünlü analist Jeff Pu. 

Teknoloji analistlerinin iddiasına göre, Apple, iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max (15 Ultra) modellerini önceki serilerin amiral gemisi telefonlarından daha pahalı fiyatlandıracak. Ancak şimdilik bu fiyat farkının ne kadar olacağına yönelik bir iddia yok, sadece bazı sızıntı kaynakları farkın 100 dolar olabileceğini daha önce dillendirmişti. 

Apple, iPhone X’i 2017 yılında piyasaya sürdüğü günden bu yana premium telefon modelleri 999 dolardan satışa çıkarıyor. ABD’de iPhone Pro modelleri 999 dolardan, Pro Max modelleri ise 1099 dolardan satışa çıkıyor ve depolama kapasitesine göre fiyat artıyor. Ancak yıllar sonra bu gelenek bozulabilir. 

Bu arada, Apple’ın iPhone fiyatlarını ABD’de sabit tuttuğunu ancak diğer ülkelerde döviz kuruna göre fiyatları güncellediğini belirtelim. 

IPHONE 15 PRO ve IPHONE 15 PRO MAX ÖZELLİKLERİ

Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 15 serisinin amiral gemisi iki modeline ilişkin bazı iddialar var. Buna göre, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde fiziksel tuşlar olmayacak. Yani telefonların yan tarafında bulunan güç ve ses tuşları olmayacak, bunların yerine daha sağlam ve suya dayanıklı olarak tanımlanan, parmak hareketini algılayan tuş benzeri sensörler olacak. Tıpkı Touch ID (parmak izi okuyucu) gibi. 

Fiziksel tuş olmayan yeni iPhone’lara ilişkin en çok gündeme gelen soru ise kılıfların nasıl olacağı. Fiziksel bir tuşun olmadığı ve parmak ve ısı algılayan bu sensörlerin kılıfla düzgün çalışıp çalışmayacağı konusunda soru işaretleri bulunuyor. 

iPhone 15 Pro modellerinin ayrıca titanyum çerçeveye, Apple imzalı A17 Bionic çipe, daha güçlü bir RAM’e, periscope lense sahip olması bekleniyor. 

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...