Baklava, döner, cacık... Hepsini bir kenara bırakın! Yunanistan bu defa Türk İHA’sını kopyaladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Baklava, döner, cacık... Hepsini bir kenara bırakın! Yunanistan bu defa Türk İHA’sını kopyaladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye’de geliştirilen ve dünyaya açılan insansız hava araçları (İHA) tüm dünyanın ilgisini çekerken, Yunanistan’dan fıkraları aratmayan bir haber geldi. Yunan basınında yer alan görüntülere göre, bir şirket, Türk İHA’sı Alpkuş’u adeta kopyaladı. ‘Talos’ adıyla tanıtılan İHA’nın Alpkuş’a benzerliği dikkatlerden kaçmadı…

Ukrayna, Katar, Azerbaycan, Polonya, Fas, Libya gibi ülkelere ihraç edilen Türk SİHA’larının (silahlı insansız hava araçları) başarısı tüm dünyada manşetlere çıkıyorken komşu ülke Yunanistan’dan gelen bir görüntü sosyal medyada dalga konusu oldu. Baklavadan dönere kadar özellikle Türk yemeklerini ve Türk kültürünü kopyalamasıyla sık sık gündeme gelen Yunanistan bu defa bir Türk insansız hava aracının adeta birebir aynısını üretti. 

Azerbaycan’ın Karabağ zaferine ulaşmasında büyük katkısı bulunan ve Rus-Ukrayna savaşında stratejik üstünlükler sağlatan Bayraktar SİHA'lar, Türkiye karşıtı ülkelerin de korkulu rüyası. Mart ayından bu yana ABD basını sık sık Bayraktar başta olmak üzere birçok Türk SİHA’sıyla ilgili analiz haberlere yer veriyor. Aynı şekilde Yunan basınında da istisnasız her gün Bayraktar TB2 başta olmak üzere Türk SİHA’larına karşı yazılan haberleri, analizleri görmek mümkün. 

'ALPKUŞ' OLDU 'TALOS'

ABD’nin ‘kanatları altında’ Ege’de provokasyonlara imza atan Yunanistan, bu defa bir Türk İHA’sını kopyalamasıyla gündemde. Ürettiği SİHA’lar ile dünyaya açılan ve yaklaşık 30 ülkeye silahlı insansız hava araçları ihraç eden Türkiye’den geri kalmak istemeyen Yunanistan ilk ‘yerli İHA’ olarak ‘Talos’ isimli bir İHA’yı tanıttı. Ancak Talos'un TEKNOFEST 2021’de tanıtımı yapılan ALPKUŞ’un kopyası olduğu ortaya çıktı.

Baklava, döner, cacık... Hepsini bir kenara bırakın! Yunanistan bu defa Türk İHA’sını kopyaladı

Yunan SAS Tech firmasının Talos isimli insansız hava aracı test uçuşunu gerçekleştirdi. Sosyal medya hesabından test uçuşu görüntülerini paylaşan şirket, "Talos İHA, aerodinamik açısından test uçuşuna tabii tutuldu" notunu düştü. Paylaşımda ayrıca "Yunanistan'da insansız araçlarla ilgili yenilikçi bir şeyler yapma gücüne sahip olduğumuzu kanıtlamak için ilk uçuşumuzu gerçekleştirdik" denildi. 

Talos İHA'nın teknik özellikleri ise 200 kg ağırlık, 4,4 metre uzunluk, 500 km harekat yarıçapı ve 180 km hız olarak açıklandı. 

FETÖ' nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında gazi olan Alper Sarısan’ın çalışmalarıyla yapılan ALPKUŞ isimli Türk İHA’sı ilk önce 5 metre kanat açıklığı, 4 metre uzunluğunda uçak olarak tasarlandı sonrasında insansız hava aracına çevrildi.

(TGRT Haber) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Reiss30 Kasım 2022 18:59

Nazlanıyor bu Yunanlar oyle yada Boyle her konuda bızı taklıt edıyolar bayraklarını devıstrdıklerı zaman tüm sorunlar cozulucek az kaldı.

Sonraki Haber Yükleniyor...