Beyaz Saray uyardı: Yapay zeka kontrol edilmeli!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Beyaz Saray uyardı: Yapay zeka kontrol edilmeli!

TEKNOLOJİ Haberleri

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT, tüm dünyada ilgi topladı. Hemen arkasına diğer teknoloji şirketleri de kendi yapay zeka teknolojileri için çalışmalar yaptı. Fakat hızla gelişen ve büyüyen yapay zekanın tehlike oluşturacağı düşünülüyor. Beyaz Saray, bu konu için uyarı yaparken finansal desteklerini de açıkladı.

Yapay zekanın hızla gelişmesi, insanlara birçok alanda yarar sağlıyor. Fakat ahlaki ve etik konularda tam olarak henüz gelişmiş değil. Bu nedenle Beyaz Saray, teknoloji şirketlerine bu konu için açıklama yaptı. Açıklamalarında teknoloji şirketlerinin halkı yapay zeka araçlarına karşı korumak gerektiğini belirtti.

BEYAZ SARAY, YAPAY ZEKA İÇİN 140 MİLYON DOLAR DESTEK AÇIKLADI

Beyaz Saray, özellikle yapay zeka üzerinde çalışmalar yapan şirketleri toplantıya çağırdı. Başkan Yardımcısı Kamala Harris, teknoloji şirketlerinin yapay zeka alanında halka karşı emniyet, güvenlik, ahlaki ve etik konular için yasal sorumlulukları olduğunu hatırlattı.

Beyaz Saray, kısa süre içinde yapay zekayla ilgili gerekli yasaların yürürlüğe gireceğini ve kötüye kullanımı engellemek için bunlara uyulması gerektiğini açıkladı. Beyaz Saray'ın yapay zeka sorumlusu ayrıca gelişmeye ve çalışmalara teşvik etme amaçlı 140milyon dolarlık finansal destek sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca da ABD'de yapay zeka enstitüsü sayısının 25'e çıkarılacağını da ekledi.

Yapay zekanın babası olarak görülen Geoffrey Hinton, kısa süre önce senelerdir devam ettiği görevinden istifa etti. İstifa nedenini ise insanları yapay zeka hakkında uyarmak olduğunu belirtti.

Ek olarak OpenAI CEO'su Sam Altman, yapay zekanın potansiyel etkilerinden biraz da olsa korktuğunu açıklamıştı. Yapay zeka alanındaki iki uzman isim de yapay zekanın olumlu etkilerini kabul ederken kötü amaçlı kişilerin eline geçmemesi gerektiğini düşünüyor. Yapay zekanın kötü amaçlı kullanılması, ülkeler tarafından çıkarılacak yasalarla engellenmeye çalışılacaktır.

(Dijital Trends)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...