Bir Avrupa ülkesi daha TikTok ve Telegram'a karşı harekete geçti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bir Avrupa ülkesi daha TikTok ve Telegram'a karşı harekete geçti

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya platformu TikTok ve mesajlaşma ağı Telegram yine hedefte. Bu defa Norveç hükümeti tarafından devlet çalışanlarına yapılan bir uyarı gündemde. İşte ayrıntılar...

Norveç Adalet Bakanlığı, güvenlik kurumunun TikTok ve Telegram platformlarının risk olarak nitelendirmesinin ardından hükümet yetkililerine iş cihazlarına bu uygulamaları yüklememeleri konusunda uyardı. Bununla birlikte, çok sayıda Batılı ülke, Çin merkezli ByteDance şirketine ait video paylaşım uygulaması olan TikTok'a baskılarını sürdürüyor. Ancak Norveç bu kısıtlama ve baskılara Telegram'ı da dahil etti. 

Bakanlığın Salı günü duyurduğu karar, Oslo Ulusal Güvenlik Kurumu (NSM) tarafından bu ayın başlarında yapılan bir incelemeye dayanıyor. Bakanlık açıklamasında Telegram, "Rus kökenleri" nedeniyle şüpheli olarak gösterildi.

TIKTOK KULLANDIĞI İÇİN ELEŞTİRİLMİŞTİ

Adalet Bakanı Emilie Enger Mehl, NSM tarafından sağlanan uyarıları desteklediğini ve yetkililere iki uygulamayı kullanmamalarını belirtti. Eğer bu uygulamaları kullanmaları gerekiyorsa ayrı bir cihazda kullanmalarını önerdi. 

Norveç kabinesinin en genç üyesi olan 29 yaşındaki Mehl, daha önce TikTok'u iş telefonunda kullandığı için eleştirilmişti. Uygulamanın oldukça popüler olduğu daha genç kitlelere ulaşmak istediğini ve yaklaşık bir aylık kullanımdan sonra uygulamayı kaldırdığını söyledi.

TikTok, son haftalarda ABD, İngiltere, Kanada ve AB yetkilileri tarafından da hedef alındı. 23 Mart 2023 Perşembe günü (bugün) TikTok CEO'su ABD Kongresi'nde ifade verecek. 

(Russian Today) 

BU VİDEO DA DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...