Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Çinli DeepSeek de sansürcü çıktı

Çinli DeepSeek de sansürcü çıktı
Fotoğraf Başlığı Çinli DeepSeek de sansürcü çikti

Geliştirdiği yapay zekâ uygulaması kısa sürede en çok indirilen programlardan biri olan Çinli DeepSeek de sansürcü çıktı.

Kaydet
a- | +A

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - OpenAI’ın ChatGPT’sinde olduğu gibi DeepSeek de verdiği cevaplarla yapay zekânın nasıl manipüle edildiğini gösterdi.

Şirketin iddiasına göre, sadece 6 milyon dolar para harcayarak eğittiği DeepSeek-V3 modeliyle milyarlarca dolar harcanarak geliştirilen ChatGPT gibi rakipleriyle benzer performans gösteriyor. Bağımsız testlerle başarısı ortaya konan DeepSeek, iş Çin ile ilgili hassas meselelere gelince aynı başarıyı gösteremiyor.

BAZI SORULARA CEVAP VERMEDİ

Şirketlerin yapay zekâ uygulamalarındaki güvenlik açıklarını bulmalarına yardımcı olan Promptfoo, uzman kadrosuyla DeepSeek sohbet robotunu teste tabi tuttu. Test sonuçlarına göre, DeepSeek’in R1 isimli akıl yürüten modeli, hassas konular içeren 1.360 istemin yüzde 85’ini cevaplamayı reddetti. DeepSeek, özellikle Çin’in tarihinde yaşanan siyasi olaylara, Tayvan ile Doğu Türkistan meselesi ile İsrail’in soykırımı ile ilgili sorulara cevap vermezken hatta mesajları sonradan silme yolunu tercih etti.

ChatGPT de İsrail konusunda verdiği cevaplarla tartışma konusu olmuştu.

BAKMADAN GEÇME
Tayvan, DeepSeek’i kapı dışarı etti! Resmi kurumlarda kullanımı yasaklandı
HABER

Tayvan, DeepSeek’i kapı dışarı etti! Resmi kurumlarda kullanımı yasaklandı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Teknoloji
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.