Elektrikli araçlarda siber tehdit korkutuyor

Elektrikli araçlarda siber tehdit korkutuyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Oxford Üniversitesi ve İsviçre’nin Armaruisse Federal Güvenlik Tedarik Kurumu araştırmacıları, elektrikli araçların şarj cihazlarıyla arasındaki iletişimi uzaktan kesmek için kullanılabilecek bir hack yöntemi keşfetti. Bu yöntemle 47 metre uzaktan hackleme yapılabiliyor.

ÖMER TEMÜR

Laykon Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, bu saldırı yönteminin elektrikli araçlarda kullanılan Kombine Şarj Sistemine (CCS) kablosuz bağlanmayı sağladığı için yaklaşık 12 milyon elektrikli aracı tehdit ettiğini bildirdi. Saldırı yönteminin yalnızca otomobillerle sınırlı kalmayıp elektrikli gemileri, uçakları ve ağır hizmet araçlarını da tehdit edebileceğini ifade eden Akkoyunlu, saldırı durana kadar aracın şarj olamadığını söyledi. Akkoyunlu, saldırının en endişe verici yanlarından birinin de büyük bir filoyu aynı anda etkileyebilmesi olduğunu vurguladı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...