Tayvan yorumuyla günlerce konuşulmuştu... Elon Musk ile Çin hükümeti arasında tarihi görüşme

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tayvan yorumuyla günlerce konuşulmuştu... Elon Musk ile Çin hükümeti arasında tarihi görüşme

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, 3 yıl aranın ardından Çin'e gitti ve Çin Dışişleri Bakanı ile görüştü. İkili, gittikçe gerilen ABD-Çin ilişkilerinin 'karşılıklı saygı' gerektirdiğini söylerken, bakan, yabancı şirketlerin hoş karşılanacağına dair bir güvence verdi.

Elon Musk, 3 yıl aradan sonra yaptığı ilk Çin ziyaretinde Dışişleri Bakanı Qin Gang ile görüştü. Hükümetin yaptığı açıklamaya göre, Tesla'nın CEO'su Musk, şirketin Çin'de büyümeye devam etmek istediğini söyledi. Açıklamada ayrıca, Qin'in Musk'a Çin'in yabancı şirketler için iyi bir iş ortamı geliştirmeye kararlı olduğunu söylediği belirtildi.

The Straits Times'ın haberine göre konuya yakın kişiler, Musk'ın Tesla'nın Şangay'daki fabrikasını da ziyaret etmesinin beklendiğini ifade etti. Adı açıklanmayan kaynaklardan biri, Başbakan Li Qiang ile görüşebileceğini ve Tesla'nın Çin'de tanıtmaya çalıştığı otonom sürüş teknolojisini tartışabileceğini söyledi.

Tayvan yorumuyla günlerce konuşulmuştu... Elon Musk ile Çin hükümeti arasında tarihi görüşme

ÇİN GÖRÜŞMEDEN MEMNUN

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mao Ning, Salı günü erken saatlerde Musk ve beraberindeki heyeti karşıladı ve şunları söyledi: "Yabancı yatırımcıların Çin'de faaliyet gösterdiğini, Çin pazarını keşfettiğini ve Çin'in kalkınmasının temettülerini paylaştığını görmek istiyoruz."

Öte yandan, Amerikan medya organı Bloomberg, Mayıs ayının başlarında Tesla'nın Şanghay'daki yenilenmiş Model 3 sedanının deneme üretimine başlamadan önce son aşamalara yaklaştığını aktarmıştı. Aracın son versiyonu, önceki versiyondan biraz daha uzun ve daha sportif, daha zarif bir iç tasarıma sahip. Tesla'nın Şanghay fabrikası geçtiğimiz yıl şirketin küresel üretiminin yarısından fazlasını oluşturuyordu ve fabrika şu anda yılda 1,1 milyon araba üretebiliyor. Ayrıca Çin, Tesla'nın Amerika Birleşik Devletleri dışında fabrika açtığı ilk yer. 

Tesla'nın Şanghay tesisinden yapılan sevkiyatlar Nisan ayında azaldı; bu, Çin'deki araç üreticilerinin elektrikli otomobil fiyatlarını düşürmesiyle tüketicilerin alternatif elektrikli araçlara yöneldiğinin göstergesi. 

ABD'li otomobil üreticisi, 2022'de Şangay'ın toplam otomotiv üretim değerinin neredeyse dörtte birine katkıda bulundu ve yerel yetkililer bu ayın başlarında, otonom sürüş ve robot modülleri aracılığıyla şirketle bağlarını güçlendirmeye devam etme sözü verdi.

TAYVAN HAKKINDAKİ YORUMU TEPKİ TOPLAMIŞTI

Bu arada, geçtiğimiz yılın ekim ayında Elon Musk, Çin - Tayvan sorunu hakkında yaptığı açıklamayla gündem olmuştu. Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO’su Musk, “Benim tavsiyem… Tayvan için makul derecede makbul, muhtemelen herkesi mutlu etmeyecek özel bir idari bölge bulmak olacaktır.” dedi. Musk, Tayvan’ın da Hong Kong gibi özel bir statüyle yönetilmesini istediğini belirtti. Bu sözlerin ardından Tayvanlı yetkililer Musk'a tepki göstermişti. 

(Kaynak: The Straits Times)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...