Elon Musk durmuyor: Twitter'a yapay zeka getirecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk durmuyor: Twitter'a yapay zeka getirecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter'ı aylar önce satın alan Elon Musk, sosyal medya platformu üzerinde büyük bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Ünlü iş insanı, son zamanlarda öne çıkan yapay zekayı Twitter'a dahil etmek istiyor.

Elon Musk, uzun uğraşlar sonucunda sosyal medya platformu Twitter'ı Ekim ayında satın aldı. İş insanı, o zamandan günümüze kadar şirket ve platform üzerinde birçok değişiklik yaptı. Öyle ki bu değişiklerin birçoğu kullanıcılar ve sosyal medya analistleri tarafından oldukça eleştirildi. Musk, şimdi yine büyük bir değişiklik yapmak için hazırlanıyor.

Bugün Business Insider başta olmak üzere birçok farklı kaynakta paylaşılan habere göre Elon Musk, 10 bin adet grafik işlemci birimi satın aldı. Musk, bu şekilde Twitter'da kendi yapay zeka projesini başlatacak.

TWITTER İÇİN CHATGPT BENZERİ YAPAY ZEKA

Söz konusu proje henüz çok yeni. Bu nedenle proje hakkında şimdilik net bir bilgi bulunmuyor. Fakat Twitter'ın teması üzerine ve ChatGPT benzeri bir AI aracı (yapay zeka aracı) olması bekleniyor. Ayrıca Elon Musk, Twitter ekibine yapay zeka şirketi olan DeepMind'in iki eski çalışanını işe aldı.

İş insanı, ChatGPT'nin son sürümü olan GPT-4'ün çıkmasından bu yana resmi Twitter hesabından yapay zeka ile ilgili paylaşım yapmayı sıklaştırdı. GPT-4 modelinin çıkması, yaptığı birçok farklı alandaki iş nedeniyle dikkatleri üzerine topladı. Ek olarak Google ve Microsoft gibi büyük şirketler de yapay zeka alanındaki çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Elon Musk, şu anda dünyanın birçok yerinde popüler hale gelen ChatGPT'yi tasarlayan OpenAI'ın da kurucuları arasında yer alıyor. Fakat Musk'ın OpenAI'da yaşanan bir sorundan kaynaklı şirketten ayrıldığı biliniyor.

(Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...