Şimdi Elon Musk düşünsün: Meta'dan Twitter'a rakip yeni platform geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Şimdi Elon Musk düşünsün: Meta'dan Twitter'a rakip yeni platform geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra birçok değişiklik yaptı ve bu nedenle çok sayıda kullanıcı, sosyal medya platformunu terk etti. Rakip şirketler de bu durumu fırsata çevirerek Twitter'a alternatif platformlar kurmaya başladı. Meta da bu şirketlerden biri oluyor.

Meta'nın rakip bir sosyal medya platformu kurduğu uzun süredir biliniyor. Fakat bu konuyla ilgili herhangi detay şimdiye kadar açıklanmadı. Ünlü teknoloji analisti Matt Navara, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ilk defa Meta'nın Twitter'a rakip olmak için geliştirdiği sosyal medya platformu hakkında bilgi verdi.

META'NIN TWITTER ALTERNATİFİ ÖNÜMÜZDEKİ YAZ ÇIKIYOR

Twitter'dan ayrılmak isteyen kullanıcılar için şimdiye kadar birçok sosyal medya platformu geliştirildi. Fakat henüz hiçbiri yeterince iyi ve popüler olmadığı için Twitter'ın yerini tutmadı.

Meta ise Twitter'daki açığı kapatmak adına metin tabanlı yeni bir sosyal medya platformu üzerinde çalışıyor. Hatta Matt Navara tarafından paylaşılana göre yeni platform, 2023yazında yani önümüzdeki aylarda çıkacak.

INSTAGRAM İLE ENTEGRE BİR 'TWITTER' 

Yine Matt Navara tarafından belirtilenlere göre Meta, yeni platformun kullanımını teşvik etmek için Instagram ile entegre hale getirecek. Bir Instagram kullanıcısı, yeni platforma üye olunca hesabı olan diğer kullanıcılara da bildirim gidecek. Bu sayede yeni hesap açan kişiler, kısa sürede yüksek takipçi sayısına ulaşacak.

Meta'nın bu özelliği eklemesindeki en büyük amacı, platformun kullanımını artırmak. Çünkü Meta gibi büyük bir şirket için yeni sosyal medya platformu kurmak zor değil onun kullanılır olmasını sağlamak daha önemli.

Öte yandan yine Matt Navara tarafından belirtilene göre Meta, yeni platformunun reklamını yapmak için Instagram'da yüksek profile sahip hesaplarla anlaşıyor. Firma bu sayede kitleleri etkileyecek ve kullanıcı sayısını artıracak.

(Matt Navara)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...