Dünya Elon Musk'ın duyurusunu konuşuyor! Twitter'da artık herkes para kazanabilecek: Tek bir şartla

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dünya Elon Musk'ın duyurusunu konuşuyor! Twitter'da artık herkes para kazanabilecek: Tek bir şartla

TEKNOLOJİ Haberleri

Milyarder iş insanı Elon Musk’ın Twitter’ı satın aldığı günden bu yana sosyal medya ağı gündemden bir an olsun düşmüyor. Ancak bu defa Musk’ın duyurduğu özellik gündeme bomba gibi düştü. Artık sadece tweet atarak para kazanmak mümkün. Elon Musk ayrıca para kazanmak için bir yol daha sundu.

Sosyal medya devi Twitter’a gelen yeni özellikler sayesinde kullanıcılar platformu gelir kapısına dönüştürebilecek. Gelir aracı sunacak platformda artık kullanıcılar tweet atarak bile para kazanabilecek. Para kazanmak için kullanıcıların tweet dizisi paylaşması gerekeceği açıklandı.

Öte yandan, Elon Musk, Twitter’a gelecek özelliğin ayrıntılarına değinmedi. Yani gerekli şartlar neler, ne kadar para kazandıracak, bu soruların bir cevabı yok.

TWİTTER BLUE ABONELERİ REKLAM GELİRİNDEN PAY ALACAK

Twitter’da yüksek profilli yani çok takipçili hesapların para kazanmasını isteyen Elon Musk, Twitter Blue abonesi olan kişilerin reklam gelirlerinden para kazanacaklarını duyurdu. Buna göre Twitter, tweetlere verilen cevaplarda yer alan reklamlardan sağladığı geliri Blue aboneliği satın alan hesaplara verecek.

https://twitter.com/elonmusk/status/1621544497388875777

Elon Musk, Twitter hesabında duyuruyu, “Bugünden itibaren Twitter, cevap dizilerinde görünen reklamlardan elde edilen geliri içerik oluşturucularla paylaşacak. Bundan yararlanacak hesapların Twitter Blue abonesi olması gerekiyor.” sözleriyle yaptı.

TWİTTER BLUE TÜRKİYE’DE GÖRÜNDÜ

İlk etapta ABD ve Kanada gibi belli başlı ülkelerde test edilen Twitter Blue abonelik sistemi kısa süre önce Türkiye’deki bazı kullanıcıların hesaplarında da görüldü. Ayrıca İspanya, Portekiz, İtalya, Almanya, Fransa ve Suudi Arabistan’da kullanıma açıldı.

Twitter Blue aboneliğinin şu anda aylık fiyatı masaüstü ve Android cihazlarda 8 dolar, iOS’ta ise 11 dolar. Twitter Blue abonelik sistemi, doğrulanmış hesap rozeti (mavi tik) vermenin yanı sıra daha az reklam sunması ve daha uzun videolar yükleyebilmek gibi çeşitli avantajlar sağlıyor. 

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...