Elon Musk sosyal medyada yeni bir çağ başlattı: Twitter'ın ardından Instagram... Ücretli mavi tik geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk sosyal medyada yeni bir çağ başlattı: Twitter'ın ardından Instagram... Ücretli mavi tik geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Popüler sosyal medya ağı Instagram, ücretli mavi tik sistemine geçmeye hazırlanıyor. Instagram'da mavi tik şu anda ücret karşılığında verilmiyor ancak kullanıcılardan hesaplarını ve kimliklerini doğrulaması istendiği için işlemler biraz uzun sürebiliyor.

Milyarder Elon Musk, Ekim ayında Twitter'ı satın aldıktan sonra mavi tik yani doğurlanmış hesap rozetlerini ücretli hale getirdi. Musk'tan önce Twitter'da mavi tikler ücretsizdi ve mavi tik almak için başvuru yapanların hesapları inceleniyor ve kimlikleri ile hesap uyuşuyorsa mavi tik veriliyordu. Ancak şimdi Twitter'da parayı veren herkes mavi tik alabiliyor. Üstelik Instagram da bu yolda ilerliyor... 

TechCrunch'ın haberine göre, bir geliştirici Instagram uygulamasının beta kodlarında yeni referans satırlarında 'Ücretli Mavi Rozet' ifadesini fark etti. Aynı kodların Instagram'ın kuzeni Facebook'ta da göründüğü açıklandı.Kısacası teknoloji devi Meta, hem Instagram hem de Facebook platformlarında ücretli mavi tik sistemine geçmeye hazırlanıyor. 

Bununla birlikte, geliştirici aynı kodlarda her iki uygulamanın abonelik seçeneklerine ilişkin farklı referanslar da bulduğunu söyledi. Bu, Facebook ve Instagram'ın abonelik hizmetlerinde değişiklik olacağı anlamına geliyor. 

INSTAGRAM MAVİ TİK NEDİR?

Peki, Instagram mavi tik nedir? Kısacası mavi tik doğrulanmış hesap demektir. Yani bir hesabın fake (sahte) olmadığı, gerçek bir kişiye ait olduğunu gösterir. Mavi tikler, aramalarda ve profilde hesabın yanında mavi bir tik işareti şeklinde görünür.

Mavi tikler genellikle markalara, işletmelere ve tanınmış kişilere verilir. Mavi tik sayesinde özellikle ünlülerin ve markaların gerçek hesaplarını bulmanız kolaylaşır. Çünkü özellikle ünlülerin kimliğini taklit eden onlarca sahte hesap bulunur. 

Instagram doğrulanmış hesap rozetini aldıktan sonra kullanıcı adınızı değiştiremez ve rozeti farklı bir hesaba aktaramazsınız. 

Elon Musk sosyal medyada yeni bir çağ başlattı: Twitter'ın ardından Instagram... Ücretli mavi tik geliyor

INSTAGRAM MAVİ TİK ÜCRETLİ Mİ? 

Instagram mavi tik şu anda ücretsiz olarak veriliyor. Ancak mavi tik alması biraz zahmetli bir iş. 

INSTAGRAM MAVİ TİK NASIL ALINIR?

Instagram’da doğrulanmış rozet yani mavi tik almak için herkes başvuru yapabilir ancak yalnızca gereken şartları karşılayan kişilere mavi tik verilir. Mavi tik almak istiyorsanız sırasıyla şu adımları uygulayın:

-Instagram hesabınıza girin,

-Profilinize tıklayın ve ardından profilinizdeki sağ üste köşede yer alan 'menü' sekmesine girin,

-Ayarlar'a tıklayın,

-Hesap’a tıklayın,

-Doğulama Talep Et’e tıklayın ve burada mavi tik için başvuru ekranıyla karşılaşacaksınız,

-Kimliğinizdeki tam adınızı girin,

-Resmî bir kimlik belgesi yükleyin,

-Instagram hesabınıza en uygun kategoriyi seçin (influencer, haber, sanatçı gibi),

-Son olarak, tanınmış bir isim olduğunuzu gösteren linkler ekleyin (yayımlanan yazılarınız, sosyal medya hesaplarınız gibi),

Gönder’e dokunarak Instagram mavi tik başvurusunu tamamlayın. 

INSTAGRAM MAVİ TİK HERKES ALABİLİR Mİ?

Instagram'da mavi tik yalnızca ünlü isimlere verilmiyor ve herkes başvuru yapabilir. Ancak yine de Instagram'ın kimlere mavi tik verdiğine ilişkin net bir açıklama yok.

INSTAGRAM MAVİ TİK İÇİN KAÇ TAKİPÇİ GEREKİYOR?

Sosyal medya devi Instagram, mavi tik için kullanıcılardan belirli sayıda bir takipçiye sahip olmasını zorunlu tutmuyor. Ancak mavi tik başvurusu yapan kişinin 'kayda değer bir hesaba sahip olması' gerekiyor. Bu da tanınan veya aramalarda sıklıkla aranan bir kişiyi veya markayı, işletmeyi temsil etmeniz gerektiği anlamına geliyor.

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...