Elon Musk, Twitter hisselerinin tamamı için teklif verdi

Düzenleyen:
Elon Musk, Twitter hisselerinin tamamı için teklif verdi

TEKNOLOJİ Haberleri

Milyarder Elon Musk, Twitter'ın en büyük hissedarı olduktan sonra şimdi de şirketin tamamını istedi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yaptığı bildirimde Musk'ın 13 Nisan 2022 günü Twitter hisselerinin yüzde 100'ünü satın almak üzere teklif gönderdiği ortaya çıktı.

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su Elon Musk, 277 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı konumunda bulunuyor. Geçtiğimiz hafta Musk, Twitter'ın yüzde 9.2'lik hissesini satın alarak en büyük hissedarı oldu. Musk'ın hamlesinin ardından birçok yatırımcının ilgisini çeken Twitter'ın hisseleri yüzde 25'ten fazla yükseldi. 

Milyarder iş insanı Elon Musk'ın Twitter'ın tamamını hisse başı 54 dolardan satın almayı teklif ettiği ortaya çıktı. Bununla birlikte, en son Twitter'ın hisse fiyatı 45 dolar civarındaydı ve şirketin toplam piyasa değeri ise 36.7 milyar dolar. Ancak Musk'ın 42 milyar dolar ile satın almayı istiyor. 

Twitter'ın aktif kullanıcıları arasında bulunan Musk, "Twitter'a yatırım yaptım çünkü şirketin dünya genelinde ifade özgürlüğünü sağlayacak bir platform olma potansiyeline inanıyorum. İfade özgürlüğünün işleyen bir demokrasi için toplumsal bir gereklilik olduğuna inanıyorum. Yine de yatırım yaptığımdan beri Twitter'ın halihazırdaki durumuyla bu toplumsal gereklilik görevini yerine getiremeyeceğini farkettim. Twitter'ın özel bir şirket olması gerekiyor" şeklinde bir açıklama yaptı. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...