Elon Musk Twitter'a karşı en büyük kozu kullanacak: Kurucusu Dorsey'i mahkemeye çağırdı

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
Elon Musk Twitter'a karşı en büyük kozu kullanacak: Kurucusu Dorsey'i mahkemeye çağırdı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Milyarder iş insanı Elon Musk ile Twitter arasında aylardır devam eden satın alma anlaşmazlığında yeni bir gelişme yaşandı. Musk, Twitter’ın kurucu ortaklarından Jack Dorsey’i dava süreci öncesi mahkemeye çağırdı.

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO’su Elon Musk, Nisan ayında Twitter’ın en büyük hissedarı olmuş, ardından Mayıs ayında ise 44 milyar dolarlık bir satın alma anlaşmasına imza atmıştı. Ancak geçtiğimiz ay Musk, ‘Twitter’ın anlaşmayı ihlal ederek sahte hesaplar konusunda yeterli ve doğru veri sağlamadığı’ gerekçesiyle anlaşmayı askıya almıştı. 

Sosyal medya devi Twitter, anlaşmadan çekilmemesi için Elon Musk’a dava açtı. Dava Ekim ayında ABD’nin Delaware eyaletinde başlayacak. Bununla birlikte, taraflar eğer karşılıklı olarak anlaşırsa davanın düşme ihtimali bulunuyor. 

MUSK, DORSEY'E GÜVENİYOR

Twitter Musk’ın anlaşmaya bağlı kalarak satın almayı tamamlamasını beklerken, Musk’ın avukatları davaya aylar kala Twitter’ın eski CEO’su ve kurucusu Jack Dorsey’i mahkemeye çağırdı. Musk tarafı, Dorsey’den kendilerini desteklemesini umuyor. Bu arada, Elon Musk ile Jack Dorsey yakın iki arkadaş da. 

Dorsey daha önce Musk'ın Twitter'ı satın alma teklifini onaylayarak "Elon güvendiğim tek çözüm” ve “Şirketi imkansız bir durumdan kurtarıyor" şeklinde açıklamalar yapmıştı. Ancak Twitter'ın sahte hesaplar konusundaki verilerine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı ya da Musk'a yardımcı olacak bilgi ve veri paylaşımında bulunmadı. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...