Elon Musk'a olumsuz dönüş: Milyonlarca dolar borç ödeyecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk'a olumsuz dönüş: Milyonlarca dolar borç ödeyecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk satın aldıktan sonra binlerce Twitter çalışanını işten çıkardı. Fakat bugün ortaya çıkan haberlere göre neredeyse hiçbirinin kıdem tazminatını ödemedi. Bu nedenle de milyonlarca dolar borcu var.

Elon Musk satın aldıktan sonra yöneticiler başta olmak üzere Twitter çalışanlarının neredeyse hepsini işten çıkardı. Yerine de yeni isimler aldı. Fakat bugün The Guardian tarafından paylaşılan habere göre Elon Musk, işten çıkardığı neredeyse hiçbir isme tazminat ödemesi yapmadı. 

İşten çıkarılan çalışanlar ise ödeme yapılmadığı gerekçesiyle Elon Musk'a toplu dava açtı. Dünyanın en zengin iş insanı, işten çıkardığı çalışanlara ödeme yapmayı kabul etmiyor.

ELON MUSK'IN ESKİ ÇALIŞANLARA 500 MİLYON DOLAR BORCU VAR

The Guardian tarafından paylaşılan habere göre Elon Musk'ın eski çalışanlara tazminat ödemediği için 500 milyon dolar borcu var. İşten çıkardıktan sonra Musk'ın çalışanlara her yıl için iki aylık taban ücret ve bir haftalık maaş üzerinden ödeme yapacaktı. Üst düzey yöneticiler için ise bu tutar altı aylık temel ödeme şeklinde gerçekleştirilecekti.

İş insanı, işten çıkardıktan sonra bazı çalışanlarında ilk ay ödemeleri gerçekleştirdi fakat daha sonra devamını getirmedi. Bazı eski çalışanlarına ise hiç ödeme yapmadı. Yani belirtilen borç miktarı sadece çalışanlar için değil aynı zamanda eski yöneticileri de kapsıyor.

Öte yandan daha önce çıkan haberlerde Twitter'ın eski yöneticilerinden Finans Müdürü Yardımcısı Ned Segal, işten çıkarıldıktan sonra 25.4 milyon dolar tazminat ödemesi aldı. Davanın nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor. Elon Musk'ın davayı kaybetmesi halinde 500 milyon dolar ödeme yapması gerekecek.

(Kaynak: The Guardian)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...