Facebook, rekor miktarda tazminat ödemeyi kabul etti

Düzenleyen:
Facebook, rekor miktarda tazminat ödemeyi kabul etti

TEKNOLOJİ Haberleri

Facebook’un adı yine veri ihlalleri ile anılıyor. Sosyal medya devi Facebook, 10 yıldır devam eden bir davayı noktalamak için 90 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

Facebook platformunun ana şirketi Meta, oturumu kapattıktan sonra kullanıcıları takip etmeye devam ettiği için 90 milyon dolar (1,2 milyar TL) ödeyecek. 2012 yılında açılan davaya göre Facebook, "beğen" butonu ile üçüncü taraf web sitelerine yapılan ziyaretleri izlemek için eklentileri ve çerezleri kullanıyor.

TRT Haber’e göre, Haziran 2017'de reddedilen dava, Nisan 2020'de federal temyiz mahkemesince tekrar görüldü. Son olarak davaya ilişkin ön anlaşmanın, California'daki San Jose Bölge Mahkemesine sunulması ve hakimin onayını alması gerekiyor. 

EN BÜYÜK VERİ GİZLİLİĞİ DAVALARINDAN 

Eğer Facebook’un 90 milyon dolar ödeme yapma talebi onaylanırsa bu şimdiye kadarki en büyük 10 veri gizliliği dava anlaşmasından biri olacak. Bu miktar her ne kadar sosyal medya devinin tarihindeki en büyük anlaşmalardan biri olsa da 590 milyar dolarlık kârını etkilemesi pek mümkün değil. 

Bununla birlikte, mahkeme Facebook'tan, uygunsuz şekilde topladığı kullanıcı verilerini silmesini istiyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...