'Fotoğrafları başka uygulamadan atar mısın' devri bitiyor! WhatsApp kaliteyi zirveye çıkardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Fotoğrafları başka uygulamadan atar mısın' devri bitiyor! WhatsApp kaliteyi zirveye çıkardı

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, fotoğraf paylaşımı konusunda yıllardır kullanıcıların talep ettiği hamleyi yaptı. Artık uygulama üzerinden gönderilen fotoğraflar HD kalitede olacak.

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, hem iOS (iPhone, iPad) hem de Android cihazları için uzun yıllardır beklenen fotoğraf kalitesini en üst seviyeye çıkaran özelliğini yayınlamaya başladı. Apple'ın uygulamaların beta programlarını yayınladığı TestFlight'ta ve Android cephesindeyse Google Play Store'da WhatsApp'ın en son beta test sürümünü yükleyen bazı kullanıcılar, yeni özelliği fark etti. Kullanıcılar, WhatsApp üzerinden artık çözünürlüklerini koruyarak HD fotoğraflar göndermeye başladıklarını bildiriyor.

Bu özellik, görüntüleri gönderirken kullanıcı deneyimini kesinlikle geliştiriyor ve bazı beta test kullanıcılarına sunuluyor. WhatsApp bu özelliği ile fotoğrafların boyutlarını koruyarak daha kaliteli paylaşım yapmayı kolaylaştırıyor. Yani yıllardır kullanıcıların "Çektiğin fotoğraflarımı WhatsApp yerine e-postadan gönderir misin?" talepleri son bulacağa benziyor. Çünkü WhatsApp bu hamleyle, en yakın rakibi Telegram başta olmak üzere diğer birçok platformun yüksek kalitede fotoğraf paylaşımı yeteneğine yetişmiş oluyor. 

WHATSAPP FOTOĞRAF KALİTESİNİ YÜKSELTTİ

WABetaInfo'nun aktardığı bilgilere ve elde ettiği ekran görüntüsüne göre, iOS için en son WhatsApp beta 23.11.0.76 güncellemesini ve Android için WhatsApp beta 2.23.12.13 güncellemesini yükleyen birçok beta test kullanıcısı fotoğraf paylaşımında kalitenin HD olduğunu fark etti.

'Fotoğrafları başka uygulamadan atar mısın' devri bitiyor! WhatsApp kaliteyi zirveye çıkardı

WhatsApp'ta fotoğraflar HD kalitede paylaşılabilecek (WABetaInfo)

Ekran görüntüsüne baktığımızda, fotoğrafları gönderirken daha iyi bir kalite seçmek mümkün ve seçenek yalnızca büyük boyutlu bir fotoğrafı paylaşmak istediğinizde çıkıyor. Bu seçenek görüntü boyutlarını koruduğu için fotoğrafları orijinal kalitelerinde gönderebileceğiniz anlamına ise gelmiyor, çünkü görüntü yine de hafif de olsa sıkıştırılacak. 

Ayrıca, fotoğraf paylaşımında varsayılan seçenek 'standart kalite' olacak. Yani siz fotoğraf paylaşırken kaliteyi HD moduna almadığınız sürece fotoğraflar standart kalitede gönderilecek ve gönderilirken her zaman olduğu gibi sıkıştırılacak. 

HD KALİTEDE GÖNDERİLEN FOTOĞRAFLAR ETİKETLENECEK

'Yüksek kalite' seçeneğine tıklayarak bir fotoğraf gönderdiğinizde, yüksek kaliteli bir fotoğraf olduğu etiketle belli olacak. Böylece mesaj balonunda ilgili fotoğrafın üzerine otomatik olarak 'HD' bilgisi eklenecek. Bu bilgi, alıcıya fotoğrafın yüksek kalitede gönderildiğini gösterecek. 

Öte yandan, fotoğraf kalitesini HD'ye çıkaran yenilik sadece görsellerle ve sohbetlerde paylaşılan fotoğraflarla sınırlı. Yani video paylaşımı söz konusu olduğunda HD kalitede görüntüyü paylaşmak mümkün değil. Ayrıca durum olarak yayınlanan fotoğraflar da en yüksek kalitede gönderilemez. 

Özelliğin şu anda yalnızca beta test kullanıcıları için yayınlandığını hatırlatalım ve ilerleyen haftalarda WhatsApp'ın en son sürümünü çalıştıran tüm cihazların kullanımına sunulacağını belirtelim. 

Kaynak: WABetaInfo

Derleyen: Türkiye Gazetesi

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...