Futbolcu transferini yapay zekâ yapacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Futbolcu transferini yapay zekâ yapacak

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hızla yükselişe geçen yapay zeka teknolojileri, gittikçe hayatımızda daha aktif bir yer edinmeye başlıyor. Yapay zeka ile yapılanlar şaşırtmaya devam ediyor. Son olarak ünlü İspanyol futbol kulübü Sevilla, yapay zekanın sunacağı performans verilerine dayanarak oyuncu transfer edecek...

Yapay zekâ yeşil sahalara iniyor. İspanyol futbol kulübü Sevilla, oyuncu seçmeye yardımcı olmak amacıyla IBM’in üretken yapay zekâ platformu Watsonx’i kullanmak üzere IBM ile iş birliği yaptı. İş birliği çerçevesinde geliştirilen Scout Advisor adlı yapay zekâ aracı performans verilerine dayalı olarak kulübe futbolcu önerisinde bulunacak. Scout Advisor, futbolcunun boyu, oynadığı dakikalar veya attığı goller gibi ölçülebilir veriler ve 200.000’den fazla gözlem raporunu analiz ederek doğru adayı belirleniyor.

SCOUT ADVISOR NEDİR?

Sevilla, performans verilerine dayalı geniş bir oyuncu değerlendirme veritabanına sahip. Geçmişte bu sistem, Sevilla'nın scouting programından geçen Dani Alves, Ivan Rakitic ve Sergio Romero gibi yükselen futbol yıldızlarını belirlemesine yardımcı oldu. Kulüp aynı zamanda oyuncuları yeteneklerine ve performanslarına göre karakterize etmek için kendi veri analitiğini geliştirmesiyle de tanınıyor. Sevilla, IBM ile birlikte çalışarak, veriye dayalı ölçümler ile insan gözlemleri arasındaki boşluğu kapatmak için yeteneklerini üretken yapay zeka ile birleştirmiş olacak. Scout Advisor ile oyuncu tanımlama yeteneği gelişerek daha doğru kararların alınması hedefleniyor.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...