Grammy Ödülleri'ne yapay zeka engeli

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Grammy Ödülleri'ne yapay zeka engeli

TEKNOLOJİ Haberleri

Yapay zeka neredeyse her alanda olduğu gibi müzikte de etkin biçimde kullanılıyor. Fakat yapay zeka aracılığıyla yapılan müzikler için Grammy Ödüller'inde engel getirildi.

Recording Academy CEO'su Harvey Mason, yapay zeka desteği ile oluşturulan müziklerin Grammy Ödülleri'ni vermek için değerlendirirken geri planda kalacağını açıkladı.

Yapay zeka birçok alanda insanlara yardımcı oluyor. Fakat bu yardım aynı zamanda insanların sanat alanındaki yaratıcılıklarını de yok ediyor. Ayrıca yapay zeka ile oluşturulan eserlerin telif konusunda nasıl bir yol izleyeceği de henüz belli değil.

YAPAY ZEKA ETKİLİ MÜZİKLER, GERİ PLANDA KALACAK

Harvey Mason konuyla ilgili yaptığı açıklamada yapay zeka etkili müziklerin Grammy Ödülü vermek için değerlendirileceklerini belirtti. Fakat bu müzikleri değerlendirirken genel olarak sadece insanlar tarafından yapılan müziklerden sonra değerlendireceklerini açıkladı. Bu durumda yapay zeka etkili müzikler, insanlar tarafından yapılan müziklerden ödül konusunda geri planda kalacak.

Engadget tarafından yayınlanan habere göre Kanadalı aktör ve sanatçı Drake ve The Weekend'in "Heart on My Sleeve" adlı şarkısı da Grammy Ödülü almak için uygun olmayacak.

Herhangi bir eserin yapay zeka destekli sayılması için şarkıyı söyleyen herhangi bir yapay zeka destekli ses, yapay zeka tarafından yazılan söz ya da yapay zeka tarafından oluşturulan enstrüman sesi olmaması gerekecek. 

Öte yandan müzik dışında ayrıca diğer alanlarda da Grammy Ödülü verirken yapay zeka desteğinin olmaması dikkate alınacak. Yani genel olarak bütün alanlardaki eserlerin oluşumunda sadece insanların yaratıcılıklarının ön planda olmasına dikkat edilecek.

(Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...