İlk iPhone modeline yaklaşık 1 milyon liralık fiyat biçildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İlk iPhone modeline yaklaşık 1 milyon liralık fiyat biçildi

TEKNOLOJİ Haberleri

İlk iPhone modeli ABD’de düzenlenen bir açık artırmada 50 bin dolardan (yaklaşık 941 bin 500 TL) satışa çıkacak. Birinci nesil iPhone 2007 yılında piyasaya sürülmüştü. 

Business Insider'ın haberine göre, 2 megapiksel arka kameraya ve 8 GB depolama alanına sahip birinci nesil bir iPhone açık artırmayla satışa çıkıyor. 2007 yılından kalma, kutusu bile açılmamış olan telefon, Karen Green'e ilk iş hediyesi olarak verilmişti. Ancak o tarihlerde Green'in zaten yeni bir telefonu vardı ve ayrıca iPhone Green’in kullandığı mevcut hücresel ağla da uyumlu değildi. Bu yüzden Green, ilk iPhone modelinden olan telefonu kullanmadı. 

Geçtiğimiz Ekim ayında Karen Green, 2007'den kalma kutusundan çıkarılmamış birinci nesil bir iPhone'un 39 bin 339,60 dolara satıldığını öğrendi. Dövme sanatçısı Green evinde sakladığı telefonu satmaya karar verdi ve müzayede evi LCG Auctions ile temasa geçti. 

İLK IPHONE MODELİNE 50 BİN DOLAR 

LCG Müzayede Evi, birinci nesil kutusundan çıkmamış iPhone telefona 50 bin dolar ve üzeri bir fiyat tahmini koydu.Yani telefonun en az 50 bin dolara (941 bin TL civarı) satılması öngörülüyor. Müzayede 2 Şubat Perşembe günü başladı ve 19 Şubat’a kadar sürecek. 

İlk iPhone modeli olan bu telefon 2007’de piyasaya sürülmüştü ve o tarihlerde 4GB hafızaya sahip versiyonu 499 dolara 8GB’lık belleğe sahip versiyonu ise 599 dolara satılıyordu. 

İlk iPhone modeli 2 megapiksel kameraya, 3,5 inç ekran boyutuna sahipti. Ayrıca internet özellikleri ve iTunes sunuyordu. Ancak uygulama mağazası yoktu, 2G ağında çalışıyordu ve AT&T ağına özeldi. 

(The Guardian) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...