Instagram ve WhatsApp mesajlarına dikkat! Saniyeler içinde banka ve kredi kartlarınızı sıfırlayabilir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Instagram ve WhatsApp mesajlarına dikkat! Saniyeler içinde banka ve kredi kartlarınızı sıfırlayabilir

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp ve Instagram kullanıcıları dikkat! Gelen her mesajı dikkatli bir şekilde inceleyin ve sakın riskli bağlantılara tıklamayın. Dolandırıcıların yeni bir yöntemi daha ortaya çıktı. İşte WhatsApp ve Instagram üzerinden gönderilen mesajlardaki o tehlike… 

İnternet günümüzün vazgeçilmezi. Ancak bilinçsiz internet ve daha özel olarak sosyal medya kullanımı başınızı ağrıtabilir. Çünkü sosyal medya ağlarının kullanan dolandırıcıların gözü sizin cüzdanınızda olabiliyor. Bu yüzden Instagram ve WhatsApp gibi platformlardan gelen mesajlara oldukça dikkat etmekte fayda var.

Son olarak, sosyal medya ağlarında yeni bir dolandırıcılık furyası baş gösterdi. Instagram DM (direkt mesajlar) ve WhatsApp aracılığıyla dolandırıcılar, bazı kullanıcılara bir mesaj gönderiyor. Bu mesajda telif hakkı ya da platform kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle kullanıcının hesabının 24 ila 48 saat içerisinde kapatılacağı belirtiliyor. İşte size de böyle bir mesaj gelirse sakın mesajdaki linke (internet bağlantısına) tıklamayın. Çünkü genellikle bu tür linkler dolandırıcıların ağına düşmenize yol açmakta.

Bununla birlikte, sosyal medya şirketlerinin bu tür telif hakkı ya da platform kurallarını ihlal etmeniz durumunda sizinle sosyal medya kanalları üzerinden iletişime geçmeyeceğini belirtmemiz gerekiyor.

SOSYAL MEDYADA LİNK DOLANDIRICILIĞI

Peki, linke tıklarsanız ne olur? Eğer linke tıklarsanız sosyal medya hesabınız dolandırıcılar tarafından ele geçirilir ve hatta banka / kredi hesaplarınızı bile boşaltabilir. Ayrıca sizin hesabınızı ele geçirdikten sonra arkadaşlarınıza mesaj atarak onları da tuzağa düşürebilirler.

INSTAGRAM VE WHATSAPP’TA DİKKAT!

Dolandırıcıların sıklıkla tercih ettiği bir başka yöntem ise genellikle Instagram hesabı çalınmış kişilerin hikayelerinde gördüğümüz “… adlı kişiye çok teşekkür ederim, onun sayesinde binlerce TL kazandım. Siz de kazanmak istiyorsanız bana ulaşın” gibi paylaşımlardır. Bu dolandırıcılık yönteminde hesabı ele geçirilen kullanıcının adının yer aldığı sahte bir banka dekontu kullanılarak paylaşım ile diğer kullanıcıların güveni kazanılmaya çalışılır.  

Geçtiğimiz yıllarda ise ‘Pandemi Destek Başvurusu’ adı altında bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıkmıştı. İnsanlara gönderilen sahte formların içinde yer alan linkler aracılığıyla yine hesaplar ele geçirilmiş ve bazı kişilerin banka hesapları boşaltılmıştı.

Ayrıca e-posta üzerinden gönderilen fotoğrafların indirilmesiyle de bazı kullanıcıların dolandırıcıların tuzağına düştüğünü görmüştük. Benzer şekilde SMS aracılığıyla gönderilen sahte linklerle ve doğrulama kodlarıyla da dolandırılan insanların sayısı oldukça fazla. Bu yüzden mağdur olmamak için sosyal medyanın yanı sıra SMS ve e-posta kullanımına da oldukça dikkat edin. Linklere tıklamayın ve gönderilen fotoğrafları / videoları indirmeden önce iki defa düşünün. 

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...