Instagram'dan çocuk istismarına karşı yapay zeka kalkanı: Herkes selfie çekerek yaşını doğrulayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Instagram'dan çocuk istismarına karşı yapay zeka kalkanı: Herkes selfie çekerek yaşını doğrulayacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram, yeni büyük bir güncellemeyi kullanıcılara sunmaya başlıyor. Test aşamasındaki bir özellik kullanıcılardan yaşını doğrulamasını istiyor.

Büyük bir güncellemenin parçası olarak Avrupa’daki Instagram kullanıcıları artık yaşını doğrulamak zorunda. Bugünden itibaren, Instagram'da kullanıcılardan kimlik bilgilerini kaydetmeleri veya yaş tahmini yapan yapay zeka teknolojisiyle yaşlarını doğrulamaları istenecek. Instagram, yeni sistemin kullanıcıların platformda yaşa uygun bir deneyim yaşamalarını sağlamaya yardımcı olacağını söyledi.

Dijital güvenliğin önemini savunanlar, çocukları uygunsuz ve potansiyel olarak zararlı içerikten korumak için uzun süredir yaş doğrulama teknolojisinin dijital ortamlarda zorunlu hale getirilmesi çağrısında bulunuyor. Sosyal medya devi, yaş tahmin sistemi için bu teknolojide uzmanlaşmış İngiliz firması Yoti ile çalışıyor.

INSTAGRAM YAŞ DOĞRULAMAYA BAŞLADI

Instagram, yaş doğrulama için kullanıcılardan bir selfie (öz çekim) videosu kaydetmelerini istiyor. Sistem, kullanıcının yüzünden yaşını tahmin ediyor. Bununla birlikte, Yoti’nin yapay zekasının kişilerin yüzlerini kaydedeceğine yönelik endişeler var. Ancak Instagram, söz konusu yaş tahmini teknolojisinin yüz tanıma teknolojisi olmadığını ve bu nedenle kimseyi tanımlayamayacağını veya tanıyamayacağını vurgulayarak, yalnızca gösterilen yüzün yaşını tahmin ettiğini açıkladı. Ayrıca Instagram, yaş doğrulama yapılırken Yoti ile hiçbir hesap bilgisinin paylaşılmadığını ve yaş tahmini yapıldıktan sonra görselin hem Yoti hem de Instagram tarafından anında silindiğini belirtti.

Sosyal medya platformu Instagram, söz konusu yaş doğrulama sistemini ilk olarak bu yılın başlarında başka ülkelerde test etmeye başlamıştı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...