iPhone kullanıcıları dikkat: iOS 16.5.1 (a) güncellemesi yayınlandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
iPhone kullanıcıları dikkat: iOS 16.5.1 (a) güncellemesi yayınlandı

TEKNOLOJİ Haberleri

iOS 17 güncellemesi beklenirken Apple, iPhone modelleri için iOS 16.5.1 (a) güncellemesini yayınladı. Güncelleme, iPhone'larda bulunan güvenlik hatalarını düzeltiyor.

Macrumors tarafından bugün paylaşılan habere göre Apple, iPhone modelleri için iOS 16.5.1 (a) ve bilgisayarlar için macOS Ventura 13.4.1 güncellemesini yayınladı. Yeni güncelleme, yakın zaman önce indirilmesi için sunulan iOS 16.5.1 güncellemesi üzerine "Hızlı Güvenlik Yanıtı" olarak sunuldu.

YENİ GÜNCELLEMENİN HEMEN İNDİRİLMESİ ÖNEM TAŞIYOR

Yeni güncelleme Apple ürünlerine herhangi bir yeni özellik eklemiyor. Güncelleme sadece aktif olarak kullanıldığı aktarılan güvenlik açıklarını kapatıyor. Bu nedenle de iPhone kullanıcılarının kısa süre içinde güncellemeyi indirmesi gerekiyor.

Apple da Hızlı Güvenlik Yanıtları'nın önemini belirten şu açıklamaları yapıyor:

"Hızlı Güvenlik Yanıtları; iPhone, iPad ve Mac aygıtlara yönelik yeni bir yazılım sürümü türüdür. Bu özellik, yazılım güncellemeleri arasında Safari web tarayıcısında, WebKit çerçeve yığınında veya diğer kritik sistem arşivlerinde yapılanlar gibi önemli güvenlik iyileştirmeleri sunar. Özellik ayrıca yararlanılanlar veya mevcut olduğu bildirilenler gibi bazı güvenlik sorunlarıyla ilgili olarak daha hızlı şekilde işlem yapmak için de kullanılabilir."

iPhone'da güncelleme yapmak için aşağıdaki adımları izlemek yeterli:

  • iPhone'un Ayarlar uygulamasına girin 
  • Genel Ayarlar’a tıklayın 
  • Yazılım Güncellemesi yolunu takip edin 
  • İndir ve Yükle seçeneğine tıklayın 

(Kaynak: MacRumors ve 9To5Mac)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...