iPhone'un 'araba kazası algılama' özelliği Android yolunda: Büyük güncelleme geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
iPhone'un 'araba kazası algılama' özelliği Android yolunda: Büyük güncelleme geldi

TEKNOLOJİ Haberleri

Google'ın Pixel model akıllı telefonlarında bulunan trafik kazası algılama özelliğine önemli güncellemeler geldi. İlerleyen zamanlarda Google'ın bu özelliği diğer bütün Android telefonlara yayması bekleniyor.

Google, sistem güncellemesiyle Pixel akıllı telefonlar için bir dizi yeni özellik ekledi. En dikkat çeken yenilik, araba kazası algılama özelliğinde oldu. Artık trafik kazası sırasında Pixel telefonlar, sadece acil durum hizmetleriyle iletişim kurmakla kalmayacak, aynı zamanda acil durumda iletişim kurulacak kişilerle gerçek zamanlı konum bilgilerini otomatik olarak paylaşacak. Bu güncelleme, araba kazası algılama özelliği için büyük bir yenilik. 

Engadget'in haberine göre, güncelleme, acil durum paylaşımını başlatmayı veya sesli kontrollere izin vererek bir güvenlik kontrolü planlamayı da kolaylaştırıyor. Kayıt özelliği burada büyük bir güncelleme aldı; transkriptleri Google Dokümanlar'a aktarma ve kimin konuştuğuna göre etiketler oluşturma gibi yeni bir yetenekle daha sonra istediğiniz klibi kolayca bulabileceksiniz.

GOOGLE DİĞER UYGULAMALARA DA ÇEKİDÜZEN VERDİ

Fotoğraf zamanlayıcısı da yenilendi ve geri sayımı başlatmak için avucunuzu kaldırarak otomatik zamanlanmış fotoğrafları başlatmanız mümkün. Ancak bu özellik yalnızca Pixel 6 ve daha yeni telefonlarda çalışıyor. 

Pixel 7 Pro'nuz varsa, artık bir çiçeğe tırmanan bir böceğin ayrıntılı görüntüleri için hem fotoğraf hem de videoyu işleyebildiğinden, makro odakta bir güncelleme geldiğini belirtelim. 

Tüm Pixel telefonlara Google Asistan, bir dizi yeni ses seçeneği ve yeni dil seçenekleri geldi.

Ayrıca benzersiz arka planlar oluşturmak için görüntüleri desenler ve renklerle karıştırıp eşleştirmenize izin veren yeni emoji duvar kağıtları da var. Güncelleme, dinamik sinematik (3B) seçenekler aracılığıyla daha da fazla duvar kağıdı sağlıyor.

Pixel Watch akıllı saatlere ise, üst ve alt sınırlarını izleyen yeni bir kalp atış hızı aracı, bir otomatik duraklatma aracı ve uzun zamandır beklenen kan oksijen takibi işlevleri geldi. 

(Kaynak: Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...