Mavi kuş köşeye sıkıştı! Twitter'ı darmaduman edebilir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mavi kuş köşeye sıkıştı! Twitter'ı darmaduman edebilir

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter'ın başı dertten kurtulmuyor. Bu defa da müzik yayıncıları, sosyal medya şirketine karşı bir dava açtı. Üstelik davada yayıncılar toplamda 250 milyon dolar tazminat talep ediyor.

ABD'deki 17 müzik yayıncısından oluşan bir grup, Twitter'ın yaklaşık 1.700 şarkı için telif hakkı ihlali yaptığını iddia ederek sosyal medya devini mahkemeye verdi. Ulusal Müzik Yayıncıları Birliği (NMPA), tazminat olarak 250 milyon dolardan (yaklaşık 6 milyar TL) fazla para talep ediyor.

Nashville'deki Federal Bölge Mahkemesinde açılan davada NMPA, Twitter'ın kâr amaçlı "telif hakkı ihlallerine izin verdiğini ve teşvik ettiğini" iddia etti. Ulusal Müzik Yayıncıları Birliği, milyarder iş insanı Elon Musk'ın şirketi satın aldığından beri durumun düzelmediğini söylüyor.

TWITTER'IN İHLALLERDEN KAR ETTİĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ

Engadget'in aktardığı bilgilere göre, Sony Music Publishing, BMG Rights Management ve Universal Music Publishing Group dahil olmak üzere çok sayıda firmayı temsil eden NMPA, Twitter'ın "gerekli lisans ücretlerini ödemeden lisanssız müziğin varlığından büyük kar elde etmeye" devam ettiğini açıkladı. 

İhlallerin Twitter'a, müzik lisansları için ödeme yapan TikTok, Facebook, Instagram, YouTube ve Snapchat gibi rakipleri karşısında "haksız bir avantaj" sağladığını da sözlerine eklediler.

NMPA Başkanı David Israelite yaptığı açıklamada, "Twitter, milyonlarca şarkıyı lisanslamayı tamamen reddeden en büyük sosyal medya platformu ve tek" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda, dünyanın en zengin insanı unvanını geri alan Elon Musk, geçtiğimiz yıl Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldı. NMPA bu konuda şöyle diyor: "Twitter'ın Ekim 2022'deki mülkiyet değişikliği, telif hakkıyla ilgili politikalarında iyileştirmelere yol açmadı."

NMPA, Twitter'ın içerik incelemesi gibi hizmet şartları ihlalleriyle ilgili kritik departmanlarını küçültmesini hatırlatarak, Twitter'ın el değiştirmesinden bu yana telif hakları konusunda aksi yönde bir tutum sergilediğine vurgu yaptı. NMPA ayrıca Twitter'ın 'tekrarlanan ihlalleri ve bilinen ihlalleri rutin olarak görmezden geldiğini' iddia etti.

(Kaynak: BBC)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...