Mavi Vatan'ın yeni askeri "Çaka" HAVELSAN geliştirdi: Dünyada muadili yok!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mavi Vatan'ın yeni askeri "Çaka" HAVELSAN geliştirdi: Dünyada muadili yok!

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye savunma sanayii devrim niteliğinde adımlar atmaya devam ediyor. HAVELSAN tarafından geliştiren yerli ve milli insansız deniz aracı ÇAKA, yetenekleriyle Mavi Vatan'ın gücüne güç katacak. IDEF'23'te vitrine çıkan Çaka'nın dünyada muadili yok.

HAVELSAN tarafından üretilen insansız deniz aracı Çaka, IDEF'23'te görücüye çıktı. Yüklü miktardaki patlayıcıyla hedefine 60 knottan fazla hızla sessizce ilerleyerek azami zayiat ve hasar verebilen Çaka, kulvarında rakipsiz bulunuyor.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, HAVELSAN Alan Uzmanı Göker Oral, kamikaze dalış yapabilen insansız deniz aracı Çaka’nın çalışma sistemini anlattı. 

"DÜNYADA ÇAPINDA MUADİLİNE RASTLAMADIK"

Oral, “Son yıllarda insansız suüstü araçları farklı yönlere doğru evrildi. Biz de yeni bir konsept geliştirdik. Araştırdık dünya çapında muadiline rastlamadık. Denemeler var ama bu şekilde değil. Baş tarafında patlayıcı bulunuyor, yüksek süratlerle hedefe çarpıyor ve patlatıyor. En önemli özeliklerinden birisi de dalış yapabilmesi. Sualtında konumunu muhafaza edebiliyor.

Mavi Vatan'ın yeni askeri

Belli bir istikamette istikrarlı bir şekilde ilerleyebiliyor. Ciddi bir entegrasyon ve birlikte hareket yeteneğine sahip. Hava destekli savaş yönetim sistemleri ADVENT’le entegre şekilde çalışabilecek. Bu entegrasyonların yanında insanız deniz araçları ve insansız hava araçları gibi birlikte hareket icra edebiliyor olacak. ifadelerini kullandı.

SESSİZ VE DERİNDEN

Boyu 8.5, genişliği 3.3 metre olan ve 60 knotun üzerinde hız yapabilen Çaka, sualtında hedefine sessizce yaklaşıyor.

AZERBAYCAN İLE KAAN İÇİN İŞBİRLİĞİ

Öte yandan Azerbaycan, Türkiye’nin 5. nesil savaş uçağı projesi Milli Muharip Uçak KAAN’a ortak oldu. Bu kapsamda Azerbaycan Savunma Sanayii Bakanlığı ve TUSAŞ arasında İDEF 23 savunma fuarında işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşma, Azerbaycan’ın Hava Kuvvetleri’nin modernizasyonunda önemli bir adım olarak da değerlendiriliyor. İki ülke mühendisleri birlikte çalışacak ve KAAN Projesi’ninbazı alt sistemlerin Azerbaycan’da üretilmesi planlanıyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Hürriyet gazetesi

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...