Menzili 500 km'den fazla: Türkiye'nin yerli balistik füzesi Tayfun hedefini tam isabet vurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye savunma sanayii alanındaki faaliyetleri adından söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak sabah saatlerinde Rize-Artvin Havalimanı'ndan heyecanlandıran bir görüntü geldi. Türkiye’nin yerli balistik füzesi Tayfun, test atışında hedefini tam isabet vurdu.

Roketsan ve Savunma Sanayii Başkanlığı, Roketsan tarafından geliştirilenTayfun için 18 Ekim 2022 tarihinde Rize-Artvin Havalimanı'nda ilk defa test atışı yapılmıştı. Geçen 7 ayın ardından 12 Mayıs günü yine bir test atışı görüntüleri resmi olarak Roketsan tarafından paylaşılan Tayfun'un bugün Rize-Artvin Havalimanı’ndan yeniden test atışı gerçekleştirildi.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir de test atışının görüntülerini paylaştı. İsmail Demir, nefes kesen test atışı videosuna şu notu düştü: "TAYFUN füzemizin yeni test atışını başarılı şekildegerçekleştirdik. Başta Roketsan olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

https://twitter.com/IsmailDemirSSB/status/1660896705368281088

Saat 06.44’te yeniden test atışı yapılan Tayfun'un test atışı esnasında Rize-Artvin Havalimanı’nın içerisinde ve etrafında yoğun güvenlik önlemi alınırken, Tayfun Füzesi’nin test atışının Rize ayağı başarı ile tamamlandı. Füzenin kaç kilometre mesafeye gönderildiği ile ilgili bilgi verilmedi.

TÜRKİYE'NİN İLK BALİSTİK FÜZESİ

Genellikle 300 kilometreye kadar olan balistik füzeler ‘Taktik Balistik Füze (TBM)’; 300-1000 kilometre arasında menzile sahip balistik füzeler ise ‘Kısa Menzilli Balistik Füze (SRBM)’ olarak tanımlanıyor. Tayfun Füzesi, ‘Kısa Menzilli Balistik Füze (SRBM)’ sınıfına giriyor. Bununla birlikte, Türkiye’nin daha önce SRBM sınıfında bir balistik füzesi yoktu. Ancak Tayfun Füzesi ile Türkiye de Ermenistan, Suriye ve İran’ın ardından kendi bölgesinde Kısa Menzilli Balistik Füze'ye sahip ülke oldu. 

Menzili 500 km'den fazla: Türkiye'nin yerli balistik füzesi Tayfun hedefini tam isabet vurdu

Tayfun Füzesi’nin kısa süre içerisinde envantere alınması bekleniyor. Tayfun ile Türk Silahlı Kuvvetleri, önemli bir caydırıcılık kapasitesine ulaşmış olacak. 

(Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Türkiye Gazetesi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...