Meta 'piyasaya sürülemeyecek kadar riskli' yapay zeka aracını tanıttı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meta 'piyasaya sürülemeyecek kadar riskli' yapay zeka aracını tanıttı

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Meta, yeni yapay zeka aracı Voicebox'ı tanıttı. 'Piyasaya sürülemeyecek kadar riskli' olduğu belirtilen sistemin, ikna edici konuşmalar üretebildiği açıklandı.

Meta 'Voicebox' adını verdiği yeni yapay zeka aracını tanıttı. Teknoloji şirketi, Voicebox'ın bir ses düzenleme aracı olmasının yanı sıra metin veya konuşmalardan ses oluşturabildiğini açıkladı. Meta, sektördeki en "çok yönlü" konuşma oluşturma aracı olduğunu iddia ediyor. Söz konusu yapay zeka destekli sistemin, sadece tek bir tıklamayla ses oluşturduğu veya bir sesi taklit ettiği ifade edildi.

Sosyal medya ve teknoloji devi, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, Voicebox sisteminin özelliklerinden bahsetti. Buna göre, yapay zeka aracının kullanıcıları istenmeyen arka plan seslerini kaldırmak da dahil birçok ses düzenleme işlemini yapabilecek. Örneğin, Voicebox AI ile arka planda havlayan köpek seslerini veya arabaların korna seslerini kaldırmak mümkün.

Ayrıca Voicebox sisteminden seslendirmesini istediğiniz metinleri de konuşma haline getirebileceksiniz, tıpkı ChatGPT ve DALL-E sistemlerinde olduğu gibi. Şimdi gelelim yapay zeka aracının 'asıl' özelliğine...

SESLERİ TAKLİT EDEBİLİYOR

Meta'nın Voicebox aracının asıl dikkat çeken ve 'riskli' olarak gösterilen özelliği ise sesleri taklit etme yeteneği. Bu yapay zeka aracının, iki saniye kadar kısa örneklere sahip olması koşuluyla insanların seslerini büyük bir benzerlikle taklit edebildiği şirket tarafından açıklandı.

Bununla birlikte, ses örneklerini İngilizce, Fransızca, Almanca, Lehçe, Portekizce veya İspanyolca da dahil olmak üzere altı dile çevirebilen 'diller arası özellik' bulunuyor. Voicebox'ın ayrıca, diğer birçok yapay zeka aracının aksine oluşturduğu ya da taklit ettiği sesleri yapay zeka veya robotik sesler gibi değil, gerçek insan seslerine benzeterek çıkardığı ileri sürüldü.

Ses taklidi özelliğinin piyasaya sürülmesi halinde kötü amaçlar için kullanılabileceği, özellikle siyasi manipülasyonlara alet edilebileceği söyleniyor. Bu nedenle de 'riskli bir özellik' olarak gösteriliyor. 

(Kaynak: Tech Times)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...