Meta'da Verimlilik Yılı meyvelerini veriyor: Mark Zuckerberg dünyanın en zenginleri listesinde yükseldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meta'da Verimlilik Yılı meyvelerini veriyor: Mark Zuckerberg dünyanın en zenginleri listesinde yükseldi

TEKNOLOJİ Haberleri

Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, şirket için Verimlilik Yılı olarak adlandırdığı bu zaman diliminde art arda birçok faaliyet gerçekleştirdi. Zuckerberg, bunun üzerinde dünyanın en zengin insanları listesinde yükselerek olumlu dönüş aldı.

Meta, Verimlilik Yılı'na girdiğini belirterek şirketi adeta kampa aldı. İlk önce 11 bin çalışanını işten çıkaran Zuckerberg'in şimdi 10 bin kişiyi daha çıkaracağı konuşuluyor. Fakat şirketin Verimlilik Yılı adı altında yaptığı benzer faaliyetlerin olumlu geri dönüşleri başladı.

MARK ZUCKERBERG, DÜNYANIN EN ZENGİN 12. İNSANI OLDU

Meta, 2023 yılının ilk çeyreğide Wall Street'in tahminlerini aştı ve 28,6 milyar dolar gelir kazandığını açıkladı. Zuckerberg, bu büyümenin Instagram Reels ile olduğunu belirtmişti. Çünkü Reels videolarına eklenen yenilikler, kullanımı artırdı ve bu da şirketin kazanmasını sağladı.

Mark Zuckerberg, şirketin 28,6 milyar dolar kazanmasının ardından dünyanın en zengin kişileri arasında 12. sırada yerini aldı. Forbes, Zuckerberg'in toplam servetinin 85 milyar dolara yakın olduğunu tahmin ediyor. Fortune ise servetin 82,5 milyar dolar olduğunu söylüyor.

İstatistikler göz önüne alındığında Meta kurucusu, Asya'nın en zengin adamı olan Mukesh Ambani'nin önünde yer alıyor. Genel olarak sade bir yaşam sürdüğü bilinen Zuckerberg'in özel hayatıyla ilgili güvenlik nedeniyle bilgi fazla bulunmuyor. Öte yandan da Zuckerberg'in İtalyan spor arabaları ve Hawaii'de bulunan konutlara ilgi duyduğu iddia ediliyor.

Meta kurucusu geçen yıl Bloomberg'in Milyardar Endeksi'nde 20. sıraya düşmüştü. Ayrıca serveti de 70 milyar dolar olarak belirtilmişti. Fakat geçen yıla kıyasla bu yılkı verilerde büyük bir olumlu artış görünüyor.

Geçen yıl Meta kurucusunun gerilemesinin en büyük nedeni ise Metaverse oldu. Firmanın Reality Labs departmanında yaptığı yenilikler, istendiği kadar dikkat çekmezken 4 milyar dolar da zarara uğratmıştı.

(Business Insider)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...