Minecraft 300 milyon satışa ulaşan ilk video oyunu oldu

Düzenleyen: / Kaynak: BBC News
- Güncelleme:
Minecraft 300 milyon satışa ulaşan ilk video oyunu oldu

TEKNOLOJİ Haberleri  / BBC News

Dünyanın en çok satan video oyunu Minecraft, bir satış rekoruna daha imza attı. Minecraft, 300 milyon satışa ulaşan ilk video oyunu oldu.

Minecraft'ın geliştiricilerinden Mojang Studios, popüler video oyununun dünya çapında 300 milyondan fazla satışa ulaştığını açıkladı. Bu, Ağustos 2023 itibarıyla 185 milyon kopya satan en yakın rakibi Grand Theft Auto V'i büyük bir farkla geride bıraktığını gösteriyor.

En çok satan seri ise Super Mario'dur veçoklu oyun serisi toplamda 800 milyondan fazla oyun sattı. İkinci en çok satan seri ise 1980'lerden bu yana farklı çeşitleriyle 520 milyondan fazla kopya satan Tetris'tir. 

2008'den bu yana iOS ve Android'de birden fazla sürümü piyasaya sürülen Tetris, yalnızca mobil cihazlarda en az 425 milyon adet sattı ve bazı listeler, bu nedenle onu en çok satan oyun olarak gösteriyor.

Öte yandan bu sürümler, mekanik ve grafik açısından önemli ölçüde farklı; 2001'de Ericsson telefonlarındaki Tetris, 2006'da cep telefonlarındaki Tetris Mania ve daha sonraki iOS ve Android sürümleri arasında büyük çeşitlilik bulunuyor.

Bu nedenle, Tetris genellikle bir seri olarak kabul edilirken Minecraft ister Nintendo Switch'te ister mobilde oynansın aynı oyundur.

MINECRAFT NASIL BU KADAR POPÜLER HALE GELDİ? 

Minecraft, Kasım 2011'de Mojang Studios tarafından piyasaya sürüldü ancak oyunun yayın öncesi, tamamlanmamış bir sürümü ilk olarak 2009'da piyasaya çıktı.

Sandbox yapısı nedeniyle çocuklar, gençler ve yetişkinler arasında son derece popülerdir; yani hayal edebilen herkes lego benzeri bloklarla kendi dünyasını oluşturabilir. 

Minecraft, Microsoft tarafından 2014 yılında 2,5 milyar dolara satın alındı ve oyun imparatorluğunun dayanak noktası haline geldi; Microsoft, Call of Duty yapımcısı Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın alarak bu imparatorluğu önemli ölçüde genişletti.

Minecraft'ın popülaritesi, kısmen de olsa oyunun kendisi dışındaki kullanımıyla da ilişkili. Google'a göre Minecraft ile ilgili YouTube videoları bir trilyondan fazla izleniyor. En popüler bireysel YouTuber'lar olan MrBeast ve PewDiePie bile Minecraft videoları çekti.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: BBC News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...