NASA, 'en büyük kuyruklu yıldızı' keşfetti

Düzenleyen:
NASA, 'en büyük kuyruklu yıldızı' keşfetti

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Güneş Sistemi’nde yer alan en büyük kuyruklu yıldızı keşfettiklerini duyurdu. İlk olarak 2010 yılında gözlemlenen ve 137 kilometre genişliğe sahip olduğu tahmin edilen kuyruklu yıldız, Hubble Uzay Teleskobu aracılığıyla doğrulandı.

NASA tarafından yapılan açıklamada, kuyruklu yıldızın şimdiye kadar gözlemlenen en büyüğü olduğu belirtildi. Hubble Uzay Teleskobunu kullanarak yıldızı keşfeden araştırmacılar, 137 kilometre genişliğe ve yaklaşık 500 trilyon ton ağırlığa sahip olduğunu açıkladı. Diğer kuyruklu yıldızlardan 50 kat daha büyük olduğu açıklandı. 

Araştırmacılar Pedro Bernardinelli ve Gary Bernstein’in keşfettiği kuyruklu yıldıza ‘Bernardinelli-Bernstein’ ismi verildi. Bu arada, NASA, saatte 35 bin kilometre hızla hareket eden kuyruklu yıldızın Dünya’ya tehdit oluşturmadığını da ifade etti. 

BBC’de yer alan habere göre, kuyruklu yıldızın 1 milyon yıldan uzun süredir Güneş'e doğru çekildiği tahmin ediliyor. Yıldızın, 2031 yılında Dünya'ya en yakın konumunu alacağı, yine de Dünya'ya 1,6 milyar kilometre uzaklıkta kalacağı belirtildi. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...