NASA’dan siber saldırı açıklaması: James Webb Teleskobunun gönderdiği fotoğrafta tespit edildi

Düzenleyen:
NASA’dan siber saldırı açıklaması: James Webb Teleskobunun gönderdiği fotoğrafta tespit edildi

TEKNOLOJİ Haberleri

Siber güvenlik şirketi Securonix, bilgisayar korsanlarının James Webb Uzay Teleskobu’nun gönderdiği bir görüntünün kopyasına kötü amaçlı yazılım yüklediğini belirtti. Fotoğraf amacıyla hackerlar kullanıcıları kandırmaya çalışıyor.

Hackerlar, James Webb Uzay Teleskobu tarafından kaydedilen bir görüntünün kopyasına hack yazılımını yükledi. Securonix'in siber güvenlik araştırmacıları, fotoğrafın kötü amaçlı Base64 kodunu içerdiğini söyledi. Dosya taratma sitesi VirusTotal'a göre bu yazılım tüm antivirüs programlarının denetiminden kaçmayı başarıyor. 

Independent’ın haberine göre, bu dosyayla hackerlar, James Webb Uzay Teleskobu'nun kaydettiği fotoğraftan ibaret gibi görünen ama ‘Base64’ adlı bir kodu içeren bir görüntü dosyasının indirilmesini sağlıyor. Bu yazılım, bilgisayar korsanlarının daha sonra yararlanabilmesi için indirildiği bilgisayarın zayıf yönlerini belirleme amacıyla çeşitli testler gerçekleştiriyor. Ancak teleskop tarafından çekilen görüntü aslında yem olarak kullanılmıyor bile. Aslında görüntü, antivirüs programlarından kaçınmak için kullanılıyor. 

NASA’dan siber saldırı açıklaması: James Webb Teleskobunun gönderdiği fotoğrafta tespit edildiSMACS 0723 galaksi kümesine ait James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen o fotoğraf (Foto: NASA) 

Söz konusu fotoğraf, James Webb Uzay Teleskobu’nun çektiği ‘SMACS 0723’ adlı galaksi kümesinin görüntüsünün kopyası. NASA'nın 10 milyar dolar maliyetle geliştirdiği Webb Teleskobu, söz konusu galaksi kümesini görüntüledikten sonra Temmuz ayında görüntüsünü yayınlamıştı. Binlerce galaksinin yer aldığı fotoğraf karesinin ‘evrenin ilk dönemlerine ait ilk fotoğraf’ olduğu açıklanmıştı. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...