Netflix reklamlı abonelik sistemini resmen başlattı: Reklamlı Netflix kaç TL? Netflix reklamlı abonelik Türkiye'ye ne zaman gelecek?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Netflix reklamlı abonelik sistemini resmen başlattı: Reklamlı Netflix kaç TL? Netflix reklamlı abonelik Türkiye'ye ne zaman gelecek?

TEKNOLOJİ Haberleri

Netflix, reklamlı abonelik paketini resmen piyasaya sürdü. Reklamlı abonelik planının devreye girmesiyle internet TV ağı olarak hizmet veren platformun reklamsız yayın sunma modeli de sona erdi. Peki, Netflix’in reklamlı abonelik planı Türkiye’de kullanılıyor mu? Reklamlı Netflix kaç TL? İşte reklamlı abonelik paketine ilişkin merak edilenler...

Netflix'in yeni reklamlı abonelik planı ‘Basic with Ads’ yani ‘Reklamlı temel paket' abone sayısındaki sert düşüşler nedeniyle piyasaya sürmeye başladı. Netflix, daha önce 2023’te kullanıcılara sunacağını açıkladığı reklam destekli abonelik planını 10 Kasım’da 12 ülkede başlatacağını duyurdu. Bu ülkeler arasında şu anda Türkiye yok. Yeni reklamlı abonelik sistemini şimdilik ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Avustralya, Japonya, Güney Kore, İspanya, Brezilya, Kanada ve Meksika’daki kullanıcılarına sunuyor.

Dünyanın en popüler internet TV ağı Netflix için fazladan bir üyelik planı eklemek küçük bir hamle gibi görünebilir ancak daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmek açısından önemli bir adım. Netflix’in bu hamlesinin amacı, platformdaki yayınları izlemek isteyen ancak fazla ödeme yapmak istemeyen aboneleri çekmek.

NETFLİX REKLAMLI ABONELİK NEDİR?

Diğer abonelik planlarından daha uygun fiyatlı olan reklam destekli abonelik planında izleyiciler saatte ortalama 4-5 dakika kadar reklam izlemek zorunda kalacak. Reklamlı abonelik planı İngiltere’de 4 sterlink, ABD’de ise 6,99 dolar aylık fiyata sahip.

Netflix reklamlı abonelik sistemini resmen başlattı: Reklamlı Netflix kaç TL? Netflix reklamlı abonelik Türkiye'ye ne zaman gelecek?

Yeni üyelik planında kullanıcılar bazı kısıtlamalarla karşılaşacak. Reklam gösterilmesinin haricinde bu yeni pakette kullanıcılar film ve TV programı indiremeyecek. Ayrıca Netflix'in şu anda kaldırmaya çalıştığını söylediği lisans kısıtlamaları nedeniyle bazı film, dizi ve yayınlar da reklamlı abonelikte kullanılamayacak.

NETFLİX’TE HERKES Mİ REKLAM GÖRECEK?

Popüler video akış ağı Netflix’in reklamlı abonelik planını kullanıcılarına sunmasıyla Netflix’teki herkesin mi reklam göreceği merak konusu oldu. Yalnızca önceki aboneliklerden daha ucuz olan reklamlı aboneliğe kaydolan kişilerin reklam göreceğini belirtelim.

Bununla birlikte, Netflix’in üst üste yaptığı zamlar sonrası popülerliği hızla artan rakip video akış ağları da benzer adımlar atmaya hazırlanıyor. Örneğin, Disney+, Aralık ayında ABD'de reklam içeren bir abonelik hizmeti başlatmayı planlıyor ve önümüzdeki yıl bu planını küresel çapta sunabilir.

NETFLİX’TE ABONELER NE TÜR REKLAMLAR GÖRECEK?

Reklamlar 15 ila 30 saniye uzunluğunda olacak, hem içerikten önce hem de içerik sırasında oynatılacak ve belirli YouTube reklamlarının aksine kullanıcılar bunları atlayamayacak. Şu anda 190'dan fazla ülkede faaliyet gösteren Netflix, kişiselleştirilmiş izleme önerilerine benzer şekilde ‘kişiselleştirilmiş’ reklamlar göstermeyi hedefliyor.

REKLAMLI NETFLİX KAÇ TL?

Netflix'in zaten mevcut üç abonelik planı var, bunlar; Temel, Standart ve Premium ve hiçbirinde reklam yok. Şirket, yeni reklam destekli planın piyasaya sürülmesi nedeniyle bu katmanların hiçbirinin değişmeyeceğini söyledi. Bununla birlikte, yeni reklamlı abonelik planının önümüzdeki haftalarda Türkiye’deki kullanıcılara da sunulmasını bekliyoruz. 

Peki, reklamlı Netflix paketi Türkiye'de kaç TL olacak? Bu yeni reklam destekli abonelik paketi Türkiye'de henüz kullanıma sunulmadığı için fiyat konusunda resmi bir açıklama da yok. Ancak ABD ve diğer ülkelerdeki fiyatları göz önüne alındığında ülkemizde de 15-20 TL civarı olması bekleniyor. 

Türkiye'de mevcut Netflix paketlerinin fiyatı şu şekilde:

- Temel Plan: Aylık 45,99 TL

- Standart Plan: Aylık 69,99 TL

- Özel Plan: Aylık 93,99 TL

(DailyMail, CNN, ABC News)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...