OpenAI, video yapay zeka aracı Sora’yı tanıttı: Hollywood filmlerini aratmayacak!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı

OpenAI, Hollywood filmlerini aratmayacak kalitede videolar oluşturulabilecek yapay zeka aracı Sora’yı tanıttı. Sora ile sadece kısa bir yazı girilerek gerçekçi videolar oluşturabiliyor.

Yapay zeka araçlarının gerçeğe daha yakın ve ikna edici videolar üretebilmesi gün geçtikçe önemli hale geliyor. Son olarak OpenAI yapay zeka aracı Sora’yı tanıttı. 

Sora’nın deneyimli film yapımcılarının çalışmalarına hız kazandırması hedefleniyor. Şirketin yeni sistemine verdiği Sora adı ise Japonca gökyüzü anlamına geliyor. 

KALİTEYİ KORUYARAK BİR DAKİKAYA KADAR VİDEO YAPABİLECEK

Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI'dan yapılan açıklamada, insanların gerçek dünya etkileşimi gerektiren sorunları çözmelerine yardımcı olan modellere ilişkin, yapay zekaya hareket halindeki fiziksel dünyayı anlamayı ve simüle etmeyi öğretmeye yönelik çalışma yapıldığı aktarıldı.

Sora'nın "metinden videoya" yapay zeka modeli olduğu kaydedilen açıklamada, bunun, kullanıcıların isteklerine bağlı olarak ve görsel kaliteyi koruyarak bir dakikaya kadar uzunlukta videolar oluşturabileceği bildirildi.

Açıklamada, Sora'nın zararlar veya riskler açısından değerlendirilmesi amacıyla bazı takım üyelerinin kullanımına sunulduğu belirtilerek, ayrıca, modelin profesyonellere yararlı olacak şekilde geliştirilebilmesi için geri bildirim almak üzere bir dizi görsel sanatçı, tasarımcı ve film yapımcısının erişimine açıldığı aktarıldı.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR? 

ChatGPT sohbet robotunun ve hareketsiz görüntü oluşturucu DALL-E'nin arkasındaki şirket olan OpenAI, Runway gibi start-up'lar ve Google ve Meta gibi teknoloji devleri de dahil olmak üzere bu tür anlık video oluşturucuyu geliştirmek için yarışan birçok şirket arasında yer alıyor.

Bilgisayar ekranına yazılan bir yazı ile anında, metin, görüntü ve ses oluşturabilen üretken yapay zekanın bir örneği olan sistem, diğer yapay zeka teknolojileri gibi, dijital verileri, videoları ve bu videoların içeriğini açıklayan alt yazıları analiz ederek öğreniyor.

 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...