PlayStation'dan önemli ayrılık! 27 yıllık ikonik isim Sony'ye veda etti

Düzenleyen: / Kaynak: Pushsquare
- Güncelleme:
PlayStation'dan önemli ayrılık! 27 yıllık ikonik isim Sony'ye veda etti

TEKNOLOJİ Haberleri  / Pushsquare

Japon oyun devi Sony, 27 yıllık efsane çalışanına veda ediyor. PlayStation'ın ikonik isimlerinden Connie Booth şirketle yollarını ayırıyor.

Oyun sektörünün en ikonik isimlerinden biri olarak anılan Connie Booth, Sony şirketine veda etti. Konuya ilişkin ayrıntılar henüz kısıtlı az olsa da haber bizzat şirket tarafından doğrulandı. PlayStation'ın ilk günlerinden beri Sony'de olan Booth, 100'den fazla oyunun geliştirilmesinde önemli bir rol oynadı.

CONNİE BOOTH'UN AYRILIĞI DOĞRULANDI

Booth'un ayrılışı ilk olarak God of War ve Twisted Metal serileri üreten David Jaffe tarafından duyuruldu. Jaffe, X'te (eski adıyla Twitter) bu haberle ilgili hayal kırıklığını dile getirerek Booth'un ayrılışının Sony'de ileriye dönük önemli değişikliklerin bir işareti olabileceğini öne sürdü.

Sony, Booth'un ayrılışını resmen doğruladı. Fakat ne yazık ki tecrübeli ismin ayrılışına ilişkin spesifik nedenler sunmadı. Bir PlayStation sözcüsü, Booth'un PlayStation stüdyolarının bugün elde ettiği başarıyı artırmaya yardımcı olduğunu söyledi.

PlayStation'dan önemli ayrılık! 27 yıllık ikonik isim Sony'ye veda etti

GÖRKEMLİ SONY KARİYERİNE VEDA ETTİ

Booth, kariyerine 1996 yılında Sony'de başladı ve şirket sıralamasında hızla yükseldi. Spyro the Dragon, Ratchet & Clank ve The Last of Us gibi ünlü oyun serilerinin yapımcılığını üstlenen sanatçının ayrılışı, Sony'nin geleceği ve bu rolü kimin üstleneceği konusunda soruları gündeme getiriyor.

Haberi ilk aktaran David Jaffe, Booth'un emekliye ayrılması ya da son birkaç yıldır uzun süredir yürüttüğü görevinden istifa etmesi yerine kovulduğunu ifade etti. Ancak bu bilgi henüz Sony veya Booth tarafından doğrulanmadı.

Booth'un ayrılışı, Sony'deki uzun yıllar boyunca devam eden görkemli kariyerin sonu anlamına geliyor. Direktör, Başkan Yardımcısı ve Şirket İçi Üretim Başkanı dahil olmak üzere çeşitli liderlik pozisyonlarında bulundu. Booth'un vedası, yeni liderlerin şirketin kontrolünü ele alması için bir alan oluşturacak.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Pushsquare
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...