Reels çılgınlığından bıkanlara iyi haber: Instagram eski haline dönecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Reels çılgınlığından bıkanlara iyi haber: Instagram eski haline dönecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram CEO’su Adam Mosseri platforma ilişkin yaptığı açıklamada önemli bir itirafta bulundu. Mosseri, Instagram’da video ve fotoğraf dengesini kuramadıklarını söyledi. 

Meta’ya ait sosyal medya platformu Instagram, son iki yıldır Reels videolarını ağırlık veriyor ve bu yönüyle kullanıcıların tepkisini çekiyor. TikTok’un kısa biçimli video formatını kopyalayarak Reels adıyla platformda devreye sokan şirket, 2022’de aldığı kararlarla bu videoları platformun her yerinde kullanıcıların adeta gözüne sokmaya başlamıştı. Kim Kardashian gibi bazı ünlüler ve çok sayıda kullanıcı ise Reels videolarını her yerde görmek istemediklerini belirterek, Instagram’a ‘eski haline’ dönmesi için çağrıda bulunmuştu. Beklenen adım geliyor...

Instagram CEO’su Adam Mosseri, son açıklamasıyla resmen itiraflarda bulundu. Mosseri, platformda fotoğraf ve video dengesini kuramadıklarını söyleyerek 2023 yılı içinde fotoğrafları ön plana çıkarmak için çalışacaklarını açıkladı.

INSTAGRAM TİKTOK’A DÖNDÜ

Çinli ByteDance firmasına ait TikTok’un hızlı yükselişi rakiplerini harekete geçirdi. ABD merkezli Meta’ya ait sosyal medya ağı Instagram çözümü TikTok gibi olmakta buldu. Platform, 2022 yılı boyunca getirdiği yeniliklerle adeta TikTok’a döndü. Ancak bu çoğu kullanıcının hoşuna gitmedi.

Instagram’da şu anda Reels adlı bir sekme bulunuyor ve burada yalnızca Reels videoları yer alıyor. Ancak Instagram, videoları sadece bu sekme altında göstermekle kalmayarak, ana sayfa ve keşfet sekmelerinde de videolara öncelik verdi. Yani Instagram kullanan bir kişi gözünü nereye çevirse Reels videolarını izler oldu.  

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...