Resident Evil 2 serinin en başarılı oyunu oldu! Rekor satışa ulaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Capcom
- Güncelleme:
Resident Evil 2 serinin en başarılı oyunu oldu! Rekor satışa ulaştı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Capcom

Capcom, hayatta kalma ve korku temalı Resident Evil serisi ile büyük satış rakamlarına ulaşmaya devam ediyor. Son raporlara göre Resident Evil 2 yüksek satışlarıyla seriye damgasını vurdu.

Mevcut mali yılın ilk yarısı Eylül ayında sona erdi ve oyun stüdyoları sırayla mali sonuçlarını açıklamaya devam ediyor. Japon oyun devi Capcom her geçen gün büyümeyi sürdürdüğünü bir kez daha gözler önüne seriyor. Şirketin bu büyümesi, Resident Evil serisi sayesinde geliyor.

RESİDENT EVİL SERİSİ CAPCOM'A SERVET KAZANDIRIYOR

Resident Evil 4 bu yılın Mart ayında piyasaya sürüldü. Tüm dünyada büyük bir dikkat toplayan oyun, altı ayda 5,4 milyon adet sattı. Ancak Capcom'un ana serisinin yıllar önceki oyunları da hala daha iyi satmaya devam ediyor.

Capcom'un yeni mali raporu satış rakamlarını güncelledi. Bu rakamlar, Resident Evil 2'nin şu anda 13,13 milyon satışa ulaştığını ve mevcut mali yılın ilk yarısında 1,18 milyon kopya sattığını gösteriyor.

Resident Evil 2 serinin en başarılı oyunu oldu! Rekor satışa ulaştı

Oyunun uzunluğu ile ilgili birçok şikayete rağmen Resident Evil 3 de büyümeye devam ediyor. Nisan ve Eylül ayları arasında oyun neredeyse bir milyon kopya sattı ve şu anda toplamda 8 milyon adet satılmış durumda.

SERİ 150 MİLYON KOPYA SATTI

Capcom'a göre, Resident Evil serisi halihazırda 150 milyon kopya sattı. Bu süreç 1996 yılında PlayStation için ilk oyunun piyasaya sürülmesiyle başladı ve hatta hayatta kalma-korku türünün oluşmasına katkıda bulundu.

Mevcut mali yılın ilk yarısında Capcom, 2022'nin aynı aylarındaki 21,3 milyona kıyasla 22,6 milyon adet oyun sattı ve bunun büyük bir kısmı dijital sürümlerin satışlarından geldi. Yılın ilk yarısında en çok satan oyun ise Haziran ayındaki lansmanından bu yana 2,47 milyon kopya satan Street Fighter6 oldu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Capcom
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...