Samsung'un yeni 'canavarı' Galaxy Z Flip 5'in tasarımı sızdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Samsung'un yeni 'canavarı' Galaxy Z Flip 5'in tasarımı sızdı

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Samsung, temmuz ayında yapmayı planladığı Unpacked etkinliğine hazırlanıyor. Yeni ürünlerin tanıtılmasına günler kala katlanabilir telefon modeli Galaxy Z Flip 5'in görseli sızdı.

Samsung, önümüzdeki ay Güney Kore'nin başkenti Seul'de Unpacked etkinliğine ev sahipliği yapacak. Heyecanla beklenen etkinliğe çok az zaman kaldı ve teknoloji tutkunları ve Samsung hayranları, yeni akıllı telefonları ve giyilebilir cihazları bekliyor. Şirketin, daha büyük bir kapak ekranına sahip yeni bir Galaxy Z Flip cihazını duyurması bekleniyor.

İşte büyük etkinliğe adım adım yaklaşırken, Samsung'un yeni katlanabilir ekranlı telefon modeli olacağına kesin gözle bakılan Galaxy Z Flip 5'in harici ekranının bu yıl piyasaya çıktığında tam olarak ne kadar büyük olabileceği konusunda artık bir fikrimiz var. Çünkü MySmartPrice'ın edindiği bir render görüntüsü, çevirerek kapattığınızda cihazın ön tarafının çoğunu kaplayan ikincil bir ekrana sahip olduğunu gösteriyor.

ÇOK DAHA BÜYÜK EKRANLI Z FLIP GELİYOR

MySmartPrice, kapak ekranının boyutunu paylaşmadı ancak rendera bakılırsa Z Flip 4'te bulunan 1,9 inçlik olandan önemli ölçüde daha büyük bir ekran olacak. Ayrıca Samsung, ekranı Z Flip 5'in ana kamera dizisi etrafında şekillendirmek için Motorola'nın Razr+ ile yaptığından daha şık bir yol bulmuş.

Samsung'un yeni 'canavarı' Galaxy Z Flip 5'in tasarımı sızdı

Doğal olarak, daha büyük bir kapak ekranı, Z Flip'in ana kamerasıyla selfieleri çerçevelemeyi kolaylaştırır ancak bazı potansiyel dezavantajlar da mevcut. Birincisi, Samsung telefonu daha yüksek kapasiteli bir pille donatmadığı sürece, daha büyük bir ikincil ekran Z Flip 5'in pil ömrünü etkiler. Küçük bir kapak ekranının Z Flip 4'ü çekici kılan şeylerden biri olduğunu da belirtmekte fayda var. Sağladığı minimum işlevsellik, bir yandan bazı bilgilere kolay erişim sağlarken bir yandan da bir akıllı telefonla gelen tipik dikkat dağıtıcı unsurlardan kısmen kurtulmanın iyi bir yoludur.

Samsung'un Temmuz sonunda yatay katlanabilir ekranlı yeni telefonu Galaxy Z Fold 5 ile birlikte dikey katlanabilir ekranlı Galaxy Z Flip 5'i duyurması bekleniyor. O zaman şirketin en yeni katlanabilir ekranlı telefonunun daha büyük bir ekrana sahip olup olmadığını öğreneceğiz.

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...