Son dakika... KVKK'dan WhatsApp ve Meta'ya rekor ceza

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika... KVKK'dan WhatsApp ve Meta'ya rekor ceza

TEKNOLOJİ Haberleri

Son dakika haberi... Popüler mesajlaşma hizmeti WhatsApp ve çatı şirketi Meta'ya rekor miktarda para cezası kesildi. Kişisel Verileri Koruma Kurulu platformlara, 2 milyon 665'er bin lira idari para cezası verdi.

Son dakika haberi... Kişisel Verileri Koruma Kurulu, Veri Sorumluları Sicili'ne kayıt yükümlülüklerini yerine getirmeyen WhatsApp ve Meta'ya 2 milyon 665'er bin lira idari para cezası verdi. Sosyal medya ve teknoloji devi Meta'ya ait mesajlaşma ağı WhatsApp, dünya çapında 2 milyarı aşkın kişi tarafından kullanılıyor ve en popüler çevrim içi mesajlaşma platformu olarak biliniyor. Bununla birlikte, Meta şirketi ise WhatsApp'ın yanı sıra Instagram ve Facebook'u da elinde bulunduruyor. 

WHATSAPP VE META'YA CEZAYI KESTİ

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Kişisel Verileri Koruma Kurulu, başlattığı resen inceleme kapsamında Türkiye'deki ilgili kişilerin kişisel verilerini işleyen ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hükümlerine tabi olan Meta ve WhatsApp'ın, Veri Sorumluları Sicili'ne kayıt yükümlülüğü bulunmasına rağmen bu yükümlülüğünü süresinde yerine getirmediğini tespit etti.

Bu nedenle, Meta ve WhatsApp'a ayrı ayrı 2 milyon 665 bin lira idari para cezası verilmesine hükmeden Kişisel Verileri Koruma Kurulu, ayrıca Meta ve WhatsApp'ın 30 gün içinde sicile kayıt yükümlülüğünün yerine getirilmesi konusunda talimatlandırılmasına karar verdi.

(AA)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...