SpaceX'in Starship roketiyle bir ilk: Ay'da balayı yapacaklar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
SpaceX'in Starship roketi (Foto: SpaceX)

TEKNOLOJİ Haberleri

Uzay şirketi SpaceX, yaptığı açıklamada 82 yaşındaki Amerikalı iş adamı ve dünyanın ilk uzay turisti Dennis Tito ve eşi Akiko'nun, Starship roketiyle ayın etrafında ikinci ticari uzay uçuşunu gerçekleştireceklerini duyurdu.

Zengin bir mühendis olan Dennis Tito, 2001 yılında Rus roketi Soyuz TM-32 ile uzaya giden ilk sıradan vatandaşl olarak tarihe geçtiğinde 60 yaşındaydı. Tito, daha önce yalnızca profesyonel astronotların, askeri veya hükümet destekli personelin gidebildiği bir yer olan Uluslararası Uzay İstasyonunda sekiz gün geçirmişti. İkinci defa uzaya çıkacak ve bu defa rotası Ay olacak... 

SpaceX'in yaptığı açıklamaya göre, Dennis Tito ve eşi Akiko, Starship'in ikinci ticari uzay uçuşu için duyurulan ilk ekipte yer alacak. SpaceX'ten yapılan açıklamada, "Tito çifti, SpaceX'in uzun vadeli insanlı uzay uçuşunu ilerletme ve hayatı çok gezegenli hale getirmeye yardımcı olma hedefine katkıda bulunma misyonuna katıldı." dedi.

AY'IN YAKININDAN GEÇECEKLER

Bir haftalık yolculuğu sırasında, Starship Ay yüzeyinin 124 mil (200 km) yakınında uçacak. SpaceX, uzay yolculuğu için bir fırlatma tarihi açıklamadı ancak SpaceX CEO'su Elon Musk Eylül ayında yeni nesil uzay aracını ilk defa Ekim sonu veya Kasım ayında yörüngeye çıkarmayı hedeflediğini söyledi. 

Ay'ın etrafındaki ilk ticari uçuş ise Japon milyarder Yusaku Maezawa ve sekiz kişiden oluşan bir ekibiyle gerçekleşecek. Bu yolculuk da SpaceX'in Starship roketiyle yapılacak ve 2023'te gerçekleşmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...