Threads çok eleştirilen özelliğini değiştiriyor: İşte eklenecek yenilikler

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Threads çok eleştirilen özelliğini değiştiriyor: İşte eklenecek yenilikler

TEKNOLOJİ Haberleri

Meta, Twitter'a rakip olmak için Threads adlı metin tabanlı sosyal medya platformunu sundu. Yeni platforma rekor seviyede kullanıcı girişi oldu fakat Instagram'a bağlı olması nedeniyle bir özelliği çok eleştirildi. Meta ise bu çağrılara kulak verdi ve çatısı altındaki Threads'ın eleştirilen özelliğini değiştirecek.

Meta, çatısı altındaki platformlara bir yenisini ekleyerek Threads'ı sundu. Instagram'a bağlı uygulama kısa süre içinde 70 milyon kullanıcıyı aştı. Fakat üye olan kullanıcılar sonradan hesabını kapatmak istediğinde Instagram hesabını da silmek zorunda olduğunu fark etti. Bu durum Threads kullanıcıları tarafından oldukça eleştirildi. Meta da eleştirilere kulak astı ve bu sorun başta olmak üzere birçok yeni özellik üzerinde çalışmaya başladı.

THREADS İÇİN GELECEK YENİLİKLER

Yeni gelecek özellikler arasında ilk olarak Instagram'ı silmeden Threads'ı hesabını kapatabilmek yer alıyor. Çünkü yeni platforma kaydolan birçok kişi, Instagram hesabını kapatmadan Threads'ı kapatamadığı için eleştiride bulundu.

Eklenecek bir diğer özellik ise "Arama" oldu. Threads kullanıcıları, platform içinde takipleştikleri kişilerle arama yaparak iletişim kurabilecek.

Test edilen bir diğer yenilik önemli ise "sadece takip edilen kişiler için açılabilecek olan bir akış" oldu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar sadece takip ettikleri kişilerin paylaşımlarını görebilecekler. Threads için test aşamasında olan ve gelecek özelliklerin tamamını şu şekilde listelenebilir:

  • Instagram’ı silmeden Thrads hesabını silmek 
  • Platform içinden arama yapmak 
  • Yalnızca takip edilenleri içeren bir canlı yayın 
  • Çoklu hesap desteği 
  • Yabancı dildeki paylaşımlar için çeviri desteği 
  • Hashtag 

Test aşamasındaki yeniliklere genel olarak bakınca Instagram ve Twitter gibi diğer büyük sosyal medya platformlarının özellikleriyle benzerlik gösteriyor. Fakat söz konusu yeniliklerin ne zaman geleceği belli değil.

(Kaynak: 9To5Mac)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...