Titanik yönetmeninden açıklama: 'Felaket olduğunu hissettim'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Titanik yönetmeninden açıklama: 'Felaket olduğunu hissettim'

TEKNOLOJİ Haberleri

Titanik enkazı için turistik gezi düzenleyen OceanGate isimli şirketin Titan adlı denizaltı aracı kayboldu. İçindeki oksijen bittikten sonra içindeki herkesin hayatını kaybetmesiyle tüm dünya dikkatleri denizaltına çevirdi. Titanik filminin yönetmeni James Cameron da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başrollerinde Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio'nun yer aldığı kült filmin yönetmeni James Cameron, OceanGate'in denizaltı felaketiyle ilgili açıklamalar yaptı. James Cameron konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda denizaltının hem navigasyonunun hem de iletişiminin aynı anda kesilmesi üzerine bir felaketin gerçekleştiğini tahmin ettiğini söyledi.

JAMES CAMERON, 'KEMİKLERİME KADAR HİSSETTİM' DEDİ

Titanik enkazına daha önce 33 kez dalış yapan James Cameron eğer yıkıcı bir olay olmasaydı ikisini aynı anda kaybetmenin zor olduğunu belirterek iletişimin kesilmesinden sonra denizaltının başına gelenleri anladığını belirterek şu sözleri dile getirdi:

“Kemiklerime kadar ne olduğunu hissettim. Denizaltının elektronik ve iletişim sisteminin aynı anda gitmesi, radyo vericisinin yanıtsız kalması… Denizaltının başına gelenleri anladım.”

James Cameron ayrıca denizaltının oksijen bittikten sonra okyanusun bilinen en derin kısmında bulunacağını ve patlama yaşayacaklarını da tahmin ettiğini dile getirdi.

OceanGate'in denizaltı aracı Titan, oksijenin bitmesinden saatler sonrasında Titanik enkazının yakınlarında bulundu. Denizaltının içindeki beş kişinin de basınç kaybından dolayı içe doğru patlama sonucu hayatlarını kaybettikleri öğrenildi.

James Cameron ayrıca Titanik gemisi ve Titan denizaltının kaza yapmasının ortak nedeninin "önlem almamak ve uyarılara kulak asmamak" olduğunu belirtti. Ek olarak da kendisinin asla bu şekilde önlem alınmayan bir denizaltına binmeyeceğini açıkladı.

(Kaynak, BBC)

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...