Türk donanmasının gücüne Göksur takviyesi! Düşman SİHA’larına geçit vermeyecek

- Güncelleme:
Türk donanmasının gücüne Göksur takviyesi! Düşman SİHA’larına geçit vermeyecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye Savunma sanayii alanında olumlu yönde hareketli bir dönem geçiriyor. Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez turu ile imzalanan savunma iş birlikleri, hem savunma sanayii alanındaki başlanan projelerin bitirilmesi gözleri bu alana çeviriyor. GÖKSUR hava savunma sistemi de bu önemli projelerden biri. Peki GÖKSUR nasıl savunma sağlayacak?

Aselsan imzalı GÖKSUR hava savunma sistemi de bu önemli projelerden biri. Bu hafta gerçekleşecek olan İDEF 2023 fuarında da sergilenecek. Peki GÖKSUR nasıl savunma sağlayacak daha detaylı inceleyelim. Gemisavar füzeleri, seyir füzeleri, SİHA / İHA, savaş uçakları ve helikopterler gibi tehditlere karşı hava ve füze savunma görevlerini yerine getirecek. Aselsan GÖKSUR’un kazanımları yalnızca bunlar değil.

Türk Donanması’na ‘katmanlı’ hava savunma teknolojisi katacak. Milli Dikey Atış Lançer Sistemi MİDLAS üzerinde SİPER ile yüz kilometrenin üzerinde savunma hattı başlıyor. HİSAR ve GÖKDEMİR ile daha kısa menzilli hedefler vurulabilecek. Yakın hava savunma hattında gemilerin savunabilmesi için de bir araca ihtiyaç var. İşte GÖKSUR bu boşluğu dolduracak.  GÖKSUR’un örnekleri dünyada var. ABD yapımı SeaRAM’ler.

GÖREVİ GÖKSUR DEVRALIYOR

GÖKSUR ile füze, bomba, drone saldırıları gibi her türlü saldırı gemilerden uzak tutulacak.

Yani GÖKSUR geminin savunma sisteminde en son aşamayı korumuş olacak. Bugüne kadar GÖKSUR’dan önce ABD yapımı döner namlulu sistemler kullanılıyordu. Daha sonra ise Gökdeniz kullanılmaya başlandı. İşte şimdi bu görevi bu ihtiyaç için biçilmiş bir kaftan olarak tasarlanan GÖKSUR devralacak.

BAĞIMSIZ OTONOM ÇALIŞABİLMESİ ÖNEM TAŞIYOR

GÖKSUR öncelikle tam bağımsız bir sistem yani bu ne demek? GÖKSUR’U herhangi bir platform üzerine koymanız ve enerji vermeniz yeterli. Gemilerin sensörlerinden bağımsız olarak da çalışabiliyor. Değişik altyapıya sahip gemilere uygun. Hatırlayacaksınız Ukrayna-Rusya savaşında Rusya'nın Karadeniz'deki Moskova kruvazörü güdümlü gemisavar füzeler ile vurulmuştu. O esnada gemi sensörlerine bağlı olarak çalışan yakın hava savunma sistemlerinden hiç birisi füzeleri görmedi. İşte GÖKSUR’un tam bağımsız otonom çalışabilme bu açıdan çok önemli.

TÜRKİYE’NİN GÜVENLİK POTANSİYELİNİ ARTIRACAK

Yerli ve milli imkanlarla üretilen GÖKSUR’un sensörlerinden gelen hedef için rota düzeltmesi kabiliyeti yapabiliyor. Bu şekilde kaçınma manevrası yapan gemisavar füzelere karşı çok etkili olması muhtemel görülüyor. Milli ve Yerli Savunma sanayii ihtiyaçlara yönelik boşlukları doldurmak için çalışmaya devam ediyor. GÖKSUR’da Türkiye’nin güvenlik potansiyelini artıracak.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...