Twitter açıkladı: Can sıkan güvenlik skandalı düzeltildi!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter açıkladı: Can sıkan güvenlik skandalı düzeltildi!

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter, geçen yaz Yakın Arkadaşlar benzeri işlev gören Çember özelliğini getirdi. Fakat Twitter kullanıcıları, bir süre önce bu özelliğin güvenlik sorunu olduğunu fark etti. Sosyal medya platformu, konuyla ilgili açıklama yaparken sorunun düzeltildiğini de bildirdi.

Twitter, geçen yaz Ağustos ayında Çember özelliğini getirdi. Twitter Çember, Instagram'daki Yakın Arkadaşlar gibi sadece belirli kişilerin paylaşımları görmesini sağlıyor. Fakat bir süredir Çember'e dahil olmayan kişilerin de Çember için yapılan paylaşımları gördüğü fark edildi. Twitter Çember listesinde yer almayan takipçiler, paylaşılan içerikleri görüyordu. Fakat beğeni ya da retweet gibi işlemler gerçekleştiremiyordu.

TWITTER, ÇEMBER'DEKİ HATAYI DÜZELTTİ

Sosyal medya platformu, Çember özelliğindeki güvenlik hatasını kabul etti. Kullanıcılar için ciddi bir güvenlik riski oluşturan hata, Twitter tarafından gelen açıklamaya göre düzeltildi. Platform, konuyla ilgili şu sözleri dile getirdi:

"Nisan 2023'te bir güvenlik olayı, Twitter Çevrenizin dışındaki kullanıcıların normalde gönderdiğiniz Çevre ile sınırlı olması gereken tweetleri görmesine izin vermiş olabilir. Bu sorun, güvenlik ekibimiz tarafından tespit edildi ve bu tweetlerin artık Çemberinizin dışında görünmemesi için hemen düzeltildi."

Sosyal medya platformunda herhangi bir kullanıcıya abone olmayan kişiler de sadece aboneler için yapılan paylaşımları gördü. Yani söz konusu güvenlik sorunu, aboneler için de vardı.

Öte yandan birçok benzer sorun mavi tik denilen onay işaretlerinde de yaşandı. Para ile satın alınabilen onay işaretleri, ilk olarak herkesten kaldırıldı. Daha sonra ise 1milyon üzerinde takipçisi olan hesaplara ücretsiz olarak tekrar eklendi.

Bu tarz benzer birçok nedenden ötürü Twitter kullanıcıları, sosyal medya platformunu terk etmeye başladı. Twitter kullanıcıları, Mastodon ya da Twitter'ın eski CEO'sunun kurduğu Bluesky'a yönelmeye başladı. Elon Musk'ın ise bu konu hakkındaki düşünceleri merak konusu.

(9To5Mac)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...